Tο ..παρθενικό μου κείμενο στο Marketnews! Σαν να λέμε, Πρώτη φορά στο σπίτι σας!
Κρύβει άγχος η κάθε πρώτη φορά…Τι να φορέσεις, τι να πεις, πως να το πεις, στην προκειμένη, τι να γράψεις;
 
Τελικά, το μυστικό, αν όχι της επιτυχίας, αλλά σίγουρα της αμεσότητας, της αλήθειας και της δημιουργικής επικοινωνίας, είναι ένα.
Να είσαι ο εαυτός σου.
Είμαι, είστε, είμαστε, απλοί , καθημερινοί άνθρωποι!
Που αγαπάμε και νοιαζόμαστε, για απλά, όμορφα πράγματα.
Το σπίτι μας, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας, η δουλειά μας! Μα και η Πατρίδα μας, η προκοπή της, η ασφάλεια της.
Είμαστε κανονικοί Κυρ Παντελήδες, δόξα και τιμή!
Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να είσαι αυτό που κοροϊδευτικά μας αποκαλούν κάποιοι;
Να ΄χεις γεννηθεί σε ένα απομακρυσμένο χωριό, να πηγαίνεις ξυπόλητος σχολείο, να δουλέψεις σαν σκυλί, να χτίσεις, να προκόψεις με τον κόπο σου, να στείλεις τα παιδιά να μορφωθούν για να γίνουν κάτι καλύτερο απο σένα, να ακολουθήσουν τα εγγόνια σου κι αυτό να το κάνουν κι άλλοι πολλοί και κάπως έτσι, οι μικρόκοσμοι του κάθενός να αναβαθμίζονται, να βελτιώνονται, να προκόβουν οι πόλεις και τα χωριά, οι κοινωνίες, η Ελλάδα ολάκερη!
Εμείς οι Κυρ Παντελήδες σήμερα, νιώσαμε πολύ περήφανοι.
Και συγκινημένοι.
Γι αυτή την όμορφη και παράξενη πατρίδα!
Για την πολιτειακή και πολιτική της ηγεσία!
Σταθήκαμε προσοχή μέσα στις κουζίνες και στα σαλόνια μας, δακρύζοντας στο άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου!
Ανατριχιάσαμε βλέποντας τους Εύζωνες να παρελαύνουν!
Νιώσαμε τιμή μεγάλη, που τόσοι ξένοι ηγέτες, γνωρίζουν και υποκλίνονται μπροστά στο μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, αναγνωρίζοντας την Ελλάδα, ως μήτρα του δυτικού πολιτισμού και της Δημοκρατίας!
Στον αντίποδα, αυτοί που…ξίνισαν με τις εκδηλώσεις.
Αυτοί, που δε βρήκαν μια καλή κουβέντα να πουν..
 
Άνθρωποι, που θα μπορούσαν να χαιρετήσουν, την κάθε επανάσταση, φτάνει να είναιλαική -σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω περί λαικού-, σε κάθε άκρη της γης, αλλά τους ενοχλεί η Ελληνική επανάσταση, γιατί… είναι ελληνική!
Όσοι χαρακτήρισαν κιτς το Γιαννιώτικο πιρπιρί της Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά θεωρούσαν προοδευτισμό τις ινδικές φούστες, τα χαιμαλιά και τα ταγάρια πριν λίγα χρόνια και δείγμα αλληλεγγύης, τις παλαιστινιακές μαντίλες στο λαιμό!
Όσοι, δήθεν κόπτονται για τους πεινασμένους της γης και θεώρησαν επίδειξη, τη γνωστοποίηση του μενού που προσφέρθηκε στους επίσημους προσκεκλημένους!
Όσοι, δεν ήθελαν κάν να γίνει στρατιωτική παρέλαση, με πρόσχημα την πανδημία, αλλά κανένα πρόβλημα δεν είχαν ,λίγες μέρες πριν, να καλούν τους πολίτες σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, για συμπαράσταση σε ένα δολοφόνο!
Βαρεθήκαμε… Σας βαρεθήκαμε κύριοι.. Για να μην πω, σας σιχαθήκαμε!
 
Σιχαθήκαμε τη μιζέρια, την κακομοιριά, τη γκρίνια σας, κάθε φορά που η Ελλάδα, όχι ως κράτος πια, αλλά ως Ιδέα, ταξιδεύει μέσω αυτών που την τιμούν, στα πέρατα του κόσμου!

Facebook Comments