«Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, που περπατάει πάντα σκυφτός και δεν μιλάει σε κανένα», αυτούς τους στίχους από το μυθικό άσμα που τραγούδησε η Ρίτα Σακελλαρίου, θύμισε με την παρουσία του στη Βουλή ο Γ. Ραγκούσης.

Όχι γιατί ήταν από τα αγαπημένα τραγούδια του Α. Παπανδρέου, καλά θα ήταν για αυτό, αλλά γιατί έφευγε σκυφτός κάθε φορά που τον κατακεραύνωναν οι πρώην σύντροφοι του από το ΚΙΝΑΛ, εξαιτίας του ρόλου-υπερασπιστή του Νίκου Παππά που ανέλαβε σήμερα στην συζήτηση για την προανακριτική.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δεν μπήκε καν στον κόπο να υπερασπιστεί τον σύντροφο του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε καθυστερημένα και δεν έδειξε καμία όρεξη να αναμειχθεί, έτσι ο κλήρος έπεσε στον πρόθυμο Ραγκούση. Για κακή του τύχη όμως, εκεί που μιλούσε για την «εκδικητική και κακιασμένη δεξιά», υπερασπιζόμενος τον νέο του φίλο και τον νόμο που είχε προσπαθήσει να περάσει, οι παλιοί του σύντροφοι και όχι μόνο του θύμισαν τι έλεγε τότε.

Κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριζε ότι αυτός ο νόμος που έφερναν τότε για τα κανάλια, δεν θα μπορούσε να σταθεί. Σκυφτός έφευγε για να αποφύγει να απαντήσει επί προσωπικού στον Β. Κεγκέρογλου και την Ε. Λιακούλη από το ΚΙΝΑΛ που τον σφυροκοπούσαν, αλλά εδώ έρχεται ένα άλλο άσμα και ταιριάζει, «οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε» που είχε ερμηνεύσει ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις; Μα οι ίδιες οι αναρτήσεις που έκανε τότε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νόμο Παππά, ενδεικτικά, αυτή που έγραψε τον Οκτώβριο του 2015:

«Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα διανοήθηκε να εισάγει στη Βουλή το ΝΣ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, αποκρύπτοντας από το κοινοβούλιο και τους πολίτες την απόφασή της για τον αριθμό των αδειών καθώς και το αντίτιμο αυτών, είναι όχι απλώς απαράδεκτο αλλά και καθόλα ΥΠΟΠΤΟ.

Ο αριθμός των αδειών είναι η πιο αποφασιστική οικονομική παράμετρος που θα καθορίσει και το τελικό τους τίμημα, άρα την επιβάρυνση των μελλοντικών αδειούχων, άρα τα έσοδα του κράτους.

Διεκδικώντας για τον εαυτό της, μια κλειστή πολιτική ομάδα, το δικαίωμα να διαχειριστεί δημόσια περιουσία εκατομμυρίων Ευρώ ερήμην του Κοινοβουλίου, της κοινωνίας μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, συνιστά απολυταρχική επιλογή, σικελικής έμπνευσης που με βεβαιότητα θα καταστεί σταδιακά ποινικά ελεγκτέα.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα “δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι” όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται.

Οι άδειες των καναλιών είναι δημόσια περιουσία και όχι ατομική περιουσία του οποιουδήποτε επιχειρηματία, Έλληνα ή αλλοδαπού ή των κκ Τσίπρα, Καμμένου και Παππά για να τις πάρουν “σπίτι” τους.

Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί, καθαρά χέρια …μόνον όταν ο αριθμός των αδειών βγει στο φως του Κοινοβουλίου».

Δυστυχώς για τον Γιάννη Ραγκούση ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, τα είπε όλα με μια φράση που περιέγραψε πλήρως την θέση του στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ανήκετε στην συνιστώσα των γενίτσαρων».

Facebook Comments