Εγκαταλελειμμένος εν μέσω απείρων εχθρών, αναξίων συνανθρώπων, τυχοδιωκτών και προδοτών, ο μεγάλος ηγέτης της Ρωμιοσύνης στέκει γαλήνιος και αγέρωχος, πιστός μόνον στη δύναμη της ψυχής του και στην Θεία πρόνοια δίδοντας στους ανθρώπους το αιώνιο παράδειγμα για μια διακυβέρνηση με γνώμονα το καθήκον και την φιλοπατρία. Έχοντας επωμισθεί από νεαρή ηλικία το βάρος της διακυβέρνησης της μεγαλύτερης Αυτοκρατορίας της εποχής του, που αντιμετώπιζε άπειρους κινδύνους εσωτερικούς και εξωτερικούς, πέρασε ολόκληρη τη ζωή του στην πρώτη γραμμή του πολέμου εμψυχώνοντας τους άνδρες του: “Όποιος πολεμιστής ας με ακολουθήσει” φώναζε με όλη του τη δύναμη στα πενηνταεννιά του χρόνια καλπάζοντας με το γυμνωμένο του σπαθί ενάντια στους εχθρούς του γένους χωρίς καν να περιμένει να δει, αν ερχόντουσαν κι άλλοι πίσω του. “Βασίλειε, συ νικάς”, βρυχούνταν οι κατάφρακτοι ιππείς χαμηλώνοντας τις λόγχες τους προς τους εχθρούς.   

Οι Βούλγαροι, υπό τον ικανότατο τσάρο τους Σαμουήλ είχαν τον πλήρη έλεγχο της Μακεδονίας ενώ με συχνές επιδρομές λεηλατούσαν, βίαζαν, έσφαζαν.  Θεσσαλία, Στερεά, Μοριάς, υπέφεραν. Η Λάρισα, πρωτεύουσα του Θέματος της Ελλάδος κατελήφθη το 982, ισοπεδώθηκε, και ο πληθυσμός της μεταφέρθηκε στην Πρέσπα. Ύστερα από σκληρούς αγώνες τριάντα και πλέον ετών, ο Αυτοκράτορας με την αδάμαστη θέληση τούς συνέτριψε, ανακτώντας τα σύνορα στον Δούναβη για πρώτη φορά μετά από τετρακόσια χρόνια, ξαναζωντανεύοντας το όραμα της Ελληνικής Οικουμενικής Αυτοκρατορίας και συμβάλλοντας όσο κανείς άλλος στη δημιουργία μιας χρυσής εποχής για το Βυζάντιο. Την εποχή της ένδοξης Μακεδονικής δυναστείας που την λάμπρυναν τρεις ικανότατοι και γενναίοι αυτοκράτορες, Νικηφόρος Φωκάς, Ιωάννης Τσιμισκής, Βασίλειος ο Β΄.

Διακόσια περίπου χρόνια αργότερα …

… οι Έλληνες πολιορκούν την  Κωνσταντινούπολη για να την ανακτήσουν από τους Λατίνους. Αξιωματικοί του Μιχαήλ Παλαιολόγου αναζητώντας κάποιο πέρασμα έξω από τα τείχη, μπαίνουν τυχαία στο μικρό εκκλησάκι. Εκεί, αντικρύζουν έναν σκελετό ανθρώπου, όρθιο, μαυρισμένο από τα χρόνια. Στο στόμα του, οι Φράγκοι είχαν βάλει μία φλογέρα να τον περιπαίξουν. Δίπλα στον σκελετό, τάφος βρισκόταν ανοιχτός, παραβιασμένος. Επιγραφή είχε πάνω του: «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΩ ΘΕΩ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΡΩΜΑΙΩΝ -ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ». Ήταν ο άνθρωπος πού έμελλε να δώσει στο Ελληνικό Μεσαιωνικό κράτος τη μεγαλύτερη δόξα που γνώρισε ποτέ. Εκείνος, που πολεμώντας έως τα βαθιά γεράματα έσωσε την Μακεδονία από τους Βούλγαρους εισβολείς, απώθησε τους Άραβες από την Μικρά Ασία και τους Σαρακηνούς από την Καλαβρία. Που εκχριστιάνισε τούς Ρώσους. Είχε ζητήσει να ταφεί χωρίς επισημότητες ως απλός στρατιώτης στο Ναό του Αγίου Ιωάννη έξω από τα τείχη της Βασιλεύουσας για να «ακούει» το βαρύ ποδοβολητό των καταφράκτων και τις σάλπιγγες των Βάνδων όταν γύριζαν από τις νικηφόρες εκστρατείες τους. Ο τάφος του Βασιλείου του Μακεδόνα, άξιου προγόνου των Μακεδονομάχων Παύλου Μελά, Ίωνος Δραγούμη και τόσων άλλων.

Άλλοι οκτώ αιώνες κύλισαν, και σήμερα …

Γνωρίζουμε ότι θέλετε να ξεχάσουμε την ανταλλαγή της Μακεδονίας μας με μία … γραβάτα. Ούτε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν το πίστευε. Φαινόταν στα μάτια του την ώρα που έδινε μία γραβάτα και έπαιρνε ως αντίδωρο την ιστορία τριών χιλιάδων ετών! Σας βολεύει να ξεχάσουμε. Μην αυταπατάσθε. Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Νομίζετε ότι θα πούμε το παραδοσιακό «ωχ βρε αδερφέ». Ο αποκρουστικός αυτός ωχαδερφισμός των Ελλήνων αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθεί. Διότι στην παγκόσμια ιστορία, η αδράνεια μιας στιγμής δεν αναπληρώνεται από ολόκληρους αιώνες προσπαθειών. Δεν θα ξεχάσουμε ούτε όσους ψήφισαν το κουρελόχαρτο των Πρεσπών, ούτε την ουδέτερη στάση της αντιπολίτευσης, ούτε την παθητική στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας. Βλέπετε δεν υπήρχε πια στην ηγεσία της ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που δεν θα το επέτρεπε ποτέ αυτό.

Νοιώθετε καθόλου ντροπή ή σας φταίνε πάλι οι ξένοι; 

Και έρχονται οι Βούλγαροι και θέτουν βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. λέγοντας την αλήθεια: «δεν είστε Μακεδόνες, είστε κατά 65% Βούλγαροι και κατά 25% Αλβανοί». Βέτο λοιπόν η Βουλγαρία στα Σκόπια, ενώ ο κ. Τσίπρας τους ονόμασε και ο κ. Μητσοτάκης τους καλωσόρισε! Δύο Έλληνες πρωθυπουργοί δεν έθεσαν βέτο. Βέτο έβαλαν για την Μακεδονία μας, οι Βούλγαροι!

Νοιώθουν καθόλου ντροπή οι αβέλτεροι πρωθυπουργοί μας και οι κερδαλεόφρονες κομματικοί τους ακόλουθοι που τους δικαιολογούν ή μήπως τους φταίνε πάλι οι ξένοι που τους «πίεσαν»; Λες και τους άλλους δεν τους πιέζουν. Εάν οι πολιτικοί μας δεν αντέχουν στις πιέσεις ας μην θέτουν υποψηφιότητες.

Μήπως είναι και υπερήφανοι για τα “οικονομικά οφέλη” της συμφωνίας που πέτυχαν να πουλιέται η “Μακεδονική φέτα” των Σκοπιανών στον Καναδά;

Νοιώθουν καθόλου ντροπή οι πλαστογράφοι της Ελληνικής Ιστορίας για την κουτοπονηριά τους να μοιράσουν τους νέους χάρτες στα σχολικά βιβλία όπου δεν χωρίζουν τις Περιφέρειες σε Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία, ενώ έχουν τυπώσει σε περίοπτη θέση -σιχαίνομαι και να το γράψω-  το «Βόρεια Μ…α»;

Για εμάς, η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια διαπιστώνω ότι χιλιάδες μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από άκρη έως άκρη της χώρας διορθώνουν το εμετικό «Β. Μ…α» από τα σχολικά βιβλία και τους χάρτες στο ορθό: «Σκόπια».               Για εμάς τους Μακεδόνες υπάρχουν μόνον Σκόπια και μόνον μία Μακεδονία και είναι Ελληνική. Και όχι, δεν υπάρχει τίποτα το ακραίο στην παραπάνω δήλωση. Το μόνο “ακραίο” που υπάρχει είναι ότι μετά από τρεις χιλιάδες χρόνια που ήμουν Μακεδόνας, εμφανίσθηκαν κάποιοι ουτιδανοί και ολίγιστοι πολιτικοί του 21ου αιώνα και με κατήντησαν «Νοτιο-Μακεδόνα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Η φωτογραφία είναι από σχολικό βιβλίο μαθητή της β’ γυμνασίου)

Facebook Comments