Όχι, δεν είναι έκθετος ο Μητσοτάκης που υιοθέτησε τον Peanut από φιλοζωική που δεν έχει αδειοδοτημένο καταφύγιο. Εν αντιθέσει, η στάση του ήταν υποδειγματική αναγνωρίζοντας το έργο των εθελοντών και των φιλοζωικών σωματείων που τόσα χρόνια βγάζουν την δουλειά του κράτους.

Έκθετες είναι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που στην πραγματικότητα με τους νόμους που είχαν θεσπίσει δεν μπορούσε καμία φιλοζωική να έχει νόμιμο καταφύγιο. Σε όλη την χώρα μόλις τρεις φιλοζωικές έχουν νόμιμο καταφύγιο! Ενώ τα φιλοζωικά σωματεία είναι πολύ περισσότερα από 300.

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα είναι όντως έκθετοι αν με το νομοσχέδιο δεν θεσπίσουν πλαίσιο που να αδειοδοτεί τα καταφύγια των φιλοζωικών σωματείων, κάτι που γνωρίζω ότι θα γίνει. Ήδη υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία καταφυγίων σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις με την προϋπόθεση να απέχουν έως πέντε χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού και να υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το καταφύγιο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης.

Αυτοί όμως που είναι ακόμη πιο έκθετοι στα μάτια ολόκληρης της φιλοζωικής κοινότητας είναι αυτοί που έκαναν την καταγγελία, άγνωστοι για το έργο τους και γνωστοί μόνο για τα προβλήματα που προκαλούν σε εθελοντές, φιλοζωικές και ιδίως στα ίδια τα ζώα. Είναι μια υποτιθέμενη ομοσπονδία («ΟΖΩΣΩΕΛ») που μέχρι προχθές δήλωνε συνομοσπονδία («ΣΥΖΩΣΩΕΛ») και κάνει αποκλειστικά και μόνο καταγγελίες, δεν έχει σώσει ούτε κουνούπι, λασπολογεί κατά των εθελοντών, μας κατηγορεί ότι πουλάμε ζώα στο εξωτερικό άλλοτε για πειράματα, άλλοτε για λουκάνικα, άλλοτε για κτηνοβασίες και βγάζει διάφορους μύθους ενώ αποπειράται μονίμως να πλευρίσει πολιτικούς, κάπως έτσι βγήκε το νομοσχέδιο του Τσιρώνη. Βέβαια, οι συγκεκριμένοι εμμονικοί δεν είχαν κάνει καμία καταγγελία στην συνεργάτιδά τους στον Αλμυρό Βόλου που είχε ένα πραγματικό κολαστήριο με 400 σκυλιά που πέθαιναν από την πείνα και τις αρρώστιες. Και γι’ αυτό το κολαστήριο έκαναν καταγγελία μόνο αφού βρέθηκαν δυο γενναία κορίτσια για να σώσουν ό,τι σώζεται. Αλλά δεν θα τους περάσει, να το ξέρουν.

Facebook Comments