Κάποιοι άνθρωποι, γεννιούνται πολύ όμορφοι! Είναι αυτά τα αγγελοπλασμένα μωράκια, που τα βλέπεις και χαζεύεις με τα μαγουλάκια, τα ματάκια, τα χαμογελάκια τους!
 
Γίνονται έφηβοι κι ενηλικιώνονται κι η ομορφιά τους θεριεύει, μπουμπουκιάζει και κυρίως, παγιώνεται μέσα τους!
 
Οι γύρω τους, τους αποθεώνουν κι οι ίδιοι μοιάζουν να το απολαμβάνουν άπληστα, ενώ συχνότατα, γίνονται εξαρτημένοι απο αυτή την αποθέωση.
 
Είναι τα λεγόμενα “πρεζάκια” της εικόνας τους!
 
Οι άνθρωποι αυτοί, δεν μπορούν να καταλάβουν, πως οι υπόλοιποι, εμείς δηλαδή, ζούμε ευτυχισμένοι και συνυπάρχουμε με τις ατέλειές μας.
Οπως τα παιδάκια που γεννιούνται και ζουν σε υπέροχες βίλες, περιτριγυρισμένες απο άλλες βίλες κι όταν βρεθούν τυχαία στα Πατήσια ή στη Δραπετσώνα, νομίζουν οτι θα κολλήσουν λέπρα.
 
Αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα των άλλων και χτίζουν τη ζωή τους, στο δικό τους, πολυτελή μικρόκοσμο.
Είναι μεγάλη κατάκτηση και πηγή δύναμης, το να ευτυχείς, να δημιουργείς, να ερωτεύεσαι, να αγαπάς και να αγαπιέσαι, με τα σωματικά σου ελαττώματα στο παρασκήνιο, όχι στο προσκήνιο της ζωής σου!
 
Να φοράς το μαγιώ σου και να νιώθεις άνετα με την κυτταρίτιδα ή τις ραγάδες της εγκυμοσύνης σου.
Να χαίρεσαι ένα παιχνίδι με ρακέτες και να μη ρουφάς τη χαλαρή κοιλιά σου!
Να βάζεις αντηλιακό στην πρόωρη φαλάκρα σου χωρίς κόμπλεξ!
Ναι! Είναι κατάκτηση και δύναμη, μέσα στον κόσμο των ..απελπιστικά όμορφων, των λεπτομερώς τέλειων!
Τέλεια νύχια, τέλεια φρύδια, τέλειοι γλουτοί, άψογοι κοιλιακοί, φουσκωτά μήλα στο πρόσωπο, σαρκώδη χείλια, που στις φωτογραφίες σουφρώνουν δήθεν σέξι κι υπόσχονται πολλά!
 
Μην παρεξηγηθώ.. Είμαι λάτρης της ομορφιάς και ταγός της υψηλής αισθητικής.
Την υπερβολή απεχθάνομαι και την εμμονή με την εικόνα και μόνο με την εικόνα, όταν αυτή δε συνοδεύεται από κάποια εσωτερικά χαρίσματα, είτε πρόκειται για άντρα, είτε για γυναίκα.
Γιατί, άλλο το γοητευτικό κι άλλο το προκλητικό!
Άλλο το σαγηνευτικό κι άλλο το πρόστυχο!
Άλλο το γυμνό κι άλλο το ξετσίπωτο.
 
Γυμνά είναι τα αρχαία ελληνικά αγάλματα, αλλά μόνο από την υπέροχη αισθητική τους και την απόλυτη αρμονία των σωμάτων που αναπαριστούν, μπορεί να αναριγήσει κάποιος βλέποντάς τα!
 
Από κει και πέρα κι επειδή από χθές έχει φουντώσει μια συζήτηση που περιείχε μεγάλες δόσεις υπερβολής κι από τις δύο αντικρουόμενες πλευρές, θα ήθελα να διευκρινίσουμε κάτι.
 
Το σωματικό μας …μειονέκτημα, ας το πούμε έτσι, τα κιλά μας, οι ρυτίδες μας, το οτιδήποτε μας κάνει να φαντάζουμε παράταιροι , στα μάτια των καραθεάρων και των Αδώνιδων, καμία σχέση δεν έχει με τη βρωμιά, την μπόχα, και την ασχήμια.
Και δεν μιλάω για την ασχήμια του προσώπου, ναι, υπάρχουν κι άνθρωποι αδικημένοι από τη φύση δυστυχώς! Κι έχουν κάθε δικαίωμα, να ζούν ανάμεσά μας!
 
Όμως, αν είσαι θηλυκό και μου μοστράρεις πέντε πόντους τρίχα στη γάμπα και μουστάκι κολοκοτρωνέικο γιατί το παίζεις δήθεν χειραφετημένη και φεμινίστρια, αν είσαι αρσενικό και μου πεις ότι γουστάρεις να είσαι σαν αρκούδα, επειδή αυτό αποδεικνύει τις χειμαρρώδεις αντρικές σου ορμόνες, αν είσαι γκέυ και σκάσεις μύτη στην παραλία με φτερά και πούπουλα, αν είσαι ένας από επιλογή υπέρβαρος και φοράς μαγιώ κορδόνι, ε τότε ναι! Έχω δικαίωμα να σε κράξω από μέσα μου και να μη σε υπολήπτομαι, γιατί και την αισθητική μου προσβάλλεις και τον εαυτό σου δε σέβεσαι, εσύ ο ίδιος!
Και στην τελική, δεν έχεις καμία διαφορά απο τον κύριο τέλειο και την κυρία φανταστική!
Κι οι δύο, πάτε να μου πλασάρετε λάθος πρότυπα!
 
Η καθαριότητα, η προσεγμένη κι όχι επιτηδευμένη εμφάνιση, το φυσικά όμορφο, η θελκτική μυρωδιά του σώματος, είναι κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού!
 
Δεν πρέπει να τα απεμπολήσουμε στο βωμό καμίας επανάστασης απέναντι σε δήθεν στερεότυπα.

Facebook Comments