Εκδικάστηκε χθες η προσφυγή του Αλ. Τσίπρα σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου για δημοσιεύματά του σχετικά με το εξοχικό του στα Λεγραινά. Γράφει ο εναγόμενος δημοσιογράφος σήμερα στη στήλη του: “Ενα ολόκληρο πρωινό στην Ευελπίδων πέρασα χθες, στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όπου εκδικάστηκε η προσφυγή του «Λεγάμενου» σε βάρος μου, για την περίφημη υπόθεση της «βίλας του 500άρικου» στο Σούνιο. Η έκπληξη για μένα από την πολύωρη διαδικασία (διήρκεσε περί τις 4 ώρες) ήταν η απεγνωσμένη προσπάθεια των δικηγόρων του ενάγοντος να καταδείξουν ότι είχα δόλο αναφορικά με την υπόθεση, και συγκεκριμένα να συκοφαντήσω τον «Λεγάμενο» γιατί είμαι «αντισύριζα» ή και «εχθρός του Τσίπρα» (αναφέρθηκε και αυτό).

Ενας εκ των συνηγόρων του «Λεγάμενου» (αρνούμαι καν να αναφέρω το όνομά του) επιχείρησε να με απαξιώσει επαγγελματικά (όπως παγίως επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ από ετών…) ισχυριζόμενος ότι όσα έγραψα περί της «βίλας του 500άρικου» ήταν… αντιγραφή από το «Μακελειό» του Χίου!..

Η άθλια όσο και αναξιοπρεπής κατηγορία, μου έδωσε μια καλή ευκαιρία να επιβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι ο πραγματικός στόχος της αγωγής του «Λεγάμενου» ήταν (και παραμένει) η φίμωση και η εξουδετέρωση μιας ενοχλητικής φωνής, για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε επίρρωση δε αυτής της στάσης κατά τη δίκη, ήρθε το εσπέρας δήλωση του εκ των συνηγόρων του ενάγοντος, Γ. Μαντζουράνη, ο οποίος συναισθανόμενος προφανώς την αδυναμία της υπερασπιστικής γραμμής του εντολέα του, αλλά και τη δική του εμφανέστατη ανικανότητα να την υποστηρίξει, όπως αυτή διεφάνη στην αίθουσα του δικαστηρίου, μου επιτέθηκε προσωπικά με εξόχως συκοφαντικό και εξυβριστικό τρόπο…

Απαξιώ φυσικά να του απαντήσω. Ο καθείς και τα όπλα του.

Κατά τα λοιπά, η διαδικασία εξελίχθηκε άψογα, και (όπως θέλω να) πιστεύω το δικαστήριο αντιλήφθηκε ότι τίποτε δεν θα είχε συμβεί αν εξ αρχής ο «Λεγάμενος» παρουσίαζε τα στοιχεία για τη «βίλα του 500άρικου», και δεν επέτρεπε στο γραφείο Τύπου του κόμματός του να παραπλανά επί διήμερο την κοινή γνώμη (και τον Τύπο) με αυταπόδεικτα ψεύδη.

Σε ό,τι δε με αφορά, παρά τις, επαναλαμβάνω, απροσχημάτιστα συκοφαντικές αναφορές των συνηγόρων του, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και εν συνεχεία, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, ότι ενήργησα από δημοσιογραφικό καθήκον και μόνο. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην κρίση του δικαστηρίου…

(Κλείνοντας δεν μπορεί να αγνοήσω την ισχυρή νομική μας ομάδα η οποία έδωσε αληθινή μάχη για την αλήθεια και το δίκιο. Ευχαριστίες πολλές λοιπόν για τους κυρίους Γρ. Δαρμάρο, Β. Δημακόπουλο και Σ. Φέλιο).”

Facebook Comments