Η εκδίκαση της αγωγής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου σχετικά με δημοσιεύματά του για τη “βίλα στο Σούνιο” έχει βαρύ απόηχο, πριν καν βγει η δικαστική απόφαση. 

Ο αρθρογράφος Θανάσης Καρτερός, πρώην διευθυντής γραφείου τύπου του Αλ. Τσίπρα, απάντησε στην “Αυγή” σε όσα είχε γράψει εναντίον του συνηγόρου του Αλ. Τσίπρα Γιάννη Ματζουράνη ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. 

Δείγμα δήγματος της σχολής Μαρινάκη 

«Φέρτε μου το κεφάλι του Τσίπρα και όσων τολμούν να τον στηρίζουν»

Για «το ζοφερό παρακράτος που εξέθρεψε η Ν.Δ. την περίοδο προ και μετά το 1989» έγραφε στα Νέα το 2001 ο Γιώργος Παπαχρήστος σχολιάζοντας το κυνήγι μαγισσών που εξαπολύθηκε από τη Ν.Δ. του πατρός Μητσοτάκη.

Τότε που τα Νέα ήταν του Λαμπράκη.

Και ήταν στη γραμμή του Λαμπράκη.

Τώρα όμως ο ίδιος Παπαχρήστος επικαλείται τα έργα του ζοφερού παρακράτους για να «βάλει στη θέση του» έναν από τους συνηγόρους του Τσίπρα.

Τον Γιάννη Μαντζουράνη.

Για τον οποίο γράφει ότι φυλακίστηκε τότε και υπαινίσσεται σχέσεις του με τον απατεώνα τραπεζίτη.

Ενώ ξέρει, αλλά δεν το λέει, ότι οι σχέσεις του με τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ της εποχής τον έκαναν στόχο του ζοφερού παρακράτους.

Ξέρει, αλλά δεν το λέει, ότι ο Μαντζουράνης αθωώθηκε αμετάκλητα.

Ξέρει, αλλά δεν το λέει, ότι η δίωξή του, όπως και η προφυλάκισή του, κρίθηκαν παράνομες από το ίδιο δικαστήριο.

Ομόφωνα και μετά από πρόταση του εισαγγελέα.

Ξέρει, αλλά δεν το λέει…

Γιατί τώρα Τα Νέα ανήκουν στον Μαρινάκη.

Είναι σε γραμμή Μαρινάκη.

Και, όπως όλα δείχνουν, η γραμμή Μαρινάκη είναι «φέρτε μου το κεφάλι του Τσίπρα και όσων τολμούν να τον στηρίζουν».

Και βγήκαν Τα Νέα του περασμένου Σαββάτου με κανονικό εκτελεστικό απόσπασμα.

Μικροπολιτικός, Κανέλλης, Παπαχρήστου.

Για να εξαπολύσουν την ίδια λάσπη κατά του Τσίπρα, πιο προσεκτικά αυτή τη φορά, για τον φόβο του εισαγγελέα.

Και να κρεμάσουν στον πάσσαλο της ατίμωσης -δύο στην τιμή του ενός…- και τον Μαντζουράνη.

Τον δικηγόρο του Τσίπρα!

Όχι για ό,τι έκανε και είπε κατά την εκδίκαση της αγωγής.

Που τους ξετίναξε μαζί με τον Καμπαγιάννη.

Αλλά για ό,τι έγραψε μετά από αυτή.

Για το αν είναι καλός δικηγόρος.

Για το αν -θαυμάστε θράσος!- θα πρέπει να τον κρατήσει ως δικηγόρο του ο Τσίπρας.

Και κυρίως για όσα το κατά Παπαχρήστο ζοφερό παρακράτος του φόρτωσε το μακρινό ’89.

Τιμωρία του επίμονου δικηγόρου.

Μήνυμα προς κάθε απερίσκεπτο που «εκτίθεται» στηρίζοντας τον Τσίπρα.

Και δείγμα δήγματος της σχολής Μαρινάκη.

Τα αποσπάσματα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την ηθική εξόντωση του Τσίπρα και όσων επικηρύσσονται ως «δικοί του» το πιστοποιούν: ζούμε το alter ego του ζοφερού παρακράτους…

Ο Γ. Παπαχρήστος σήκωσε το γάντι και ανταπάντησε: 

Λάσπη στον ανεμιστήρα
Στη συνδρομή του εξειδικευμένου σε δολοφονίες χαρακτήρων «πολυβόλου» ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Καρτερού φαίνεται πως προσέτρεξε ο δικηγόρος και μυστικοσύμβουλος των Κοσκωτά – Τσίπρα Γιάννης Μαντζουράνης μετά τα όσα ανέφερα γι αυτόν στο φύλλο μας του Σαββάτου. Πιθανόν με επίνευση και του «Λεγάμενου», ο οποίος θέλησε ίσως να προστατεύσει τον άνθρωπό του. Και κάπως έτσι ο he s master s voice Καρτερός γέμισε, όπλισε και άρχισε να πυροβολεί επί δικαίους και αδίκους για πολλοστή φορά. Μόνο που δεν του τα είπε καλά ο κύριος συνήγορος αναφορικά με τα διατρέξαντα κατά το «βρώμικο 89». Καθόλου καλά, δε. Η σκευωρία που ιστορικά ονομάστηκε «βρώμικο 89» είχε όντως κατασκευαστεί από τη Δεξιά, αλλά είχε στόχο τον Ανδρέα, όχι τον Μαντζουράνη. Τον Ανδρέα είχε στοχοποιήσει η Δεξιά, και με τη συνδρομή του τότε Συνασπισμού επιχείρησε αυτόν μεν να φυλακίσει με ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία, το δε ΠΑΣΟΚ να διαλύσει. Δεν τα κατάφερε, γιατί κάποιοι σαν κι εμένα στον Τύπο αντισταθήκαμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Μαντζουράνης κατηγορήθηκε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, εξ ου και «φιλοξενήθηκε» στον Κορυδαλλό, επί μακρόν.

Ο Καρτερός όμως, καταπώς συνηθίζει, τα έκανε… μαρουλοσαλάτα, όλα. Αντί να αναζητήσει τις δηλώσεις εντός και εκτός φυλακής του Μαντζουράνη εκείνη την περίοδο, τα ρίχνει όλα στο μίξερ και βγάζει το συμπέρασμα που τον συμφέρει. Για να με συκοφαντήσει.

Ιδιον του εμπαθούς και του μισαλλόδοξου να επιχειρεί να συσκοτίσει την αλήθεια με αυταπόδεικτα ψεύδη. Και χαρακτηριστικό μιας φανατισμένης κομματικής αρθρογραφίας που έχει παρελθόν – τρία χρόνια πριν από το «βρώμικο 89», είχαμε δηλητηριαστεί από το «άκακο» ραδιενεργό νέφος του Τσερνόμπιλ, το οποίο είχε κατασκευάσει ο παγκόσμιος καπιταλισμός για να πλήξει τη Σοβιετία, όπως αγωνιζόταν να αποδείξει με ανάλογης έντασης ορθογραφία μέσα από τις στήλες του «Ριζοσπάστη» ο τωρινός υπερασπιστής Τσίπρα – Μαντζουράνη Θανάσης.

Είναι να ασχολείσαι; Δεν είναι…

Facebook Comments