Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΑΣΟΕΕ, «άγνωστοι» τραμπούκοι ξυλοκόπησαν άγρια φοιτητή, διότι ανήκε στην παράταξη Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), που είχε ταχθεί υπέρ της παρουσίας αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Φυσικά, με την πράξη τους αυτή, επιβεβαίωσαν πλήρως τη θέση της ΠΑνΣΚ. 

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, έσπευσε να κάνει την εξής δήλωση στο twitter: «Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον φοιτητή που δέχθηκε χθες στην ΑΣΟΕΕ επίθεση από αναρχικούς. Του εξέφρασα τη συμπαράσταση μου και δεσμεύθηκα ότι είμαστε στο πλευρό του. Καταδικάζουμε απολύτως τη βία και συνεχίζουμε τον αγώνα για ασφαλή πανεπιστήμια.»

Ξέχασε μάλλον ότι βρίσκεται στην κυβέρνηση. Η ΝΔ δεν εξελέγη για να κάνει δηλώσεις. Όσοι την ψήφισαν περιμένουν να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Να τι έλεγε προεκλογικά για τη βία στα Πανεπιστήμια: “Ουσιαστική αντιμετώπιση φαινομένων βίας και ανομίας. Αυτεπάγγελτη επέμβαση των δημοσίων αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που λαμβάνουν χώρα στα Ιδρύματα και πειθαρχικές ευθύνες των Πρυτανικών Αρχών για τη μη έγκαιρη κλήση και ενημέρωση των αρμοδίων δημοσίων οργάνων.”

Μάλιστα, η κα Κεραμέως, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε καταθέσει στις 15/12/2017 επίκαιρη ερώτηση, στηλιτεύοντας τη βία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και διαβεβαίωνε τα εξής: “Ελπίζουμε κάποια στιγμή η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής και να αντιδράσει. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και αυτήν επιδιώκει: αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.” 

Είχε πει κι άλλα τότε η ΝΔ, που θα εφάρμοζε: μαγνητικές πύλες, είσοδο με κάρτα και κάμερες ασφαλείας στα πανεπιστήμια. Συστήματα που για να εγκατασταθούν, αφού υπάρχει η πολιτική βούληση, θέλουν το πολύ έναν μήνα. Από την εκλογή της, όμως, πέρασαν πάνω από δυο χρόνια, περισσότερο από το μισό της θητείας της. Και τι έκανε προς αυτόν τον σκοπό; ΤΙΠΟΤΕ! 

Καταργήθηκε νομικώς το άσυλο, αλλά για την αστυνομία εξακολουθεί να ισχύει το άβατο. Για να μην κακοκαρδίσει την αριστερά, της οποίας τους “αγώνες” τιμάει, η κυβέρνηση επινόησε τον κωμικό ρόλο της “αστυνομίας χωρίς όπλα”, που θα περιπολούσε δήθεν στα Πανεπιστήμια, για να γίνει σάκος του μποξ για τους αναρχικούς και τους αριστερούς τραμπούκους. Αλλά ούτε κι αυτή τόλμησε να τη στείλει στο πεδίο της μάχης. Αφού προσέλαβε 1033 “Ειδικούς Φρουρούς” (άρα ο πελατειακός στόχος του μέτρου επετεύχθη), τους έβαλε στην κατάψυξη με το πρόσχημα πως θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευθούν – στο περπάτημα, προφανώς, και στη χρήση τηλεφώνου, διότι το ευφυέστατο σενάριο της κυβέρνησης είναι να κάνουν βόλτα οι Ειδικοί Φρουροί μέσα στα ΑΕΙ και αν τους τουλουμιάσουν στο ξύλο, να παίρνουν τηλέφωνο την… κανονική αστυνομία για να επιβάλει την τάξη! Έτσι η ΟΠΠΙ (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) έγινε ένα ακόμα “είπα-ξείπα” και η οπή στην ασφάλεια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έγινε ακόμα μεγαλύτερη. 

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, εκ των επικεφαλής της ΠΑνΚΣ αποκάλυψε: «Έχουν ενημερωθεί και η αστυνομία και ο πρύτανης, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ντροπή σε όποιον είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά μας στο πανεπιστήμιο. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί, μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Είμαστε τελείως μόνοι μας στο πανεπιστήμιο».

Το ωραίο είναι ο λόγος για τον οποίο οι αναρχοτραμπούκοι ήταν στην ΑΣΟΕΕ: από το μόνιμο στέκι τους, στο υπόγειο του κτιρίου, προετοίμαζαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην… Πόλα Ρούπα, μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” και καταδικασμένης ισόβια για τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου του 2014. Αν δεν χτυπούσαν τον φοιτητή, δεν θα το μαθαίναμε καν.

Αν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ήταν στη Βουλή, θα κάναμε επίκαιρη ερώτηση, copy-paste την ερώτηση της κας Κεραμέως του 2017! Θα την ρωτούσαμε, ακριβώς με τα δικά της λόγια, για το «πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα, το οποίο ευτελίζει το ακαδημαϊκό περιβάλλον και πλήττει βάναυσα την ποιότητα της παρεχόμενης ανώτατης εκπαίδευσης».

Δεν είμαστε, γι’ αυτό ρωτάω μέσω των social media: 

–       Σκοπεύει να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (είναι εκείνος στον οποίο οι τραμπούκοι είχαν κρεμάσει ταμπέλα στον λαιμό) που εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα όταν χώροι του Ιδρύματος λειτουργούν ως γιάφκες αναρχικών; 

–       Πότε η ΟΠΠΙ θα πιάσει δουλειά; Πότε θα εγκατασταθούν στα πανεπιστήμια συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου πρόσβασης και κάμερες;

Ρωτάω επίσης τον κο Συρίγο, θύμα, στο παρελθόν, επίθεσης τραμπούκων: πώς ακριβώς «δεσμεύεται» να είναι στο πλευρό του ξυλοκοπηθέντος φοιτητή; Θα πάει ο ίδιος να τον προστατεύει για να μην τον ξαναχτυπήσουν; Θα του στείλει αστυνομικούς της φρουράς του; Ή θα ξαναγράψει ένα tweet; Και γιατί δεν ήταν στο πλευρό του όταν κόντεψαν να του το σπάσουν, γρονθοκοπώντας τον;

Δεν αρκεί να καταδικάζετε τη βία, σύντροφοι γαλαζαίοι. Πρέπει να καταδικάζετε και τους βίαιους. Κι επειδή οι βίαιοι δεν είναι μόνο μέσα στα Πανεπιστήμια, και η καταδίκη της βίας δεν μπορεί να περνάει από φίλτρα, ρωτάω κάθε αρμόδιο: 

–       Γιατί δεν συνελήφθη ο «καρατέκα του Συντάγματος» που προσπάθησε με κλωτσιά να σπάσει τον αυχένα αστυνομικού; Μήπως επειδή αποδείχθηκε ότι ήταν στέλεχος του ΚΚΕ;

–       Ποιος “ανώτερος” τηλεφώνησε και “έδεσε τα χέρια” του αστυνομικού που είχε έρθει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για να συλλάβει τον Γ. Πρωτούλη, μετά την επίθεσή του εναντίον μου; Και γιατί το έκανε; Μήπως επειδή παρενέβη ο Γ.Γ. του ΚΚΕ;

–       Ποια ανακοίνωση κατά της βίας εξέδωσε η ΝΔ τις τρεις φορές που αριστεροί τραμπούκοι (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) με χτύπησαν μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής; Μήπως καμμία;

–       Καταδίκασε η ΝΔ την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που κατέστρεψε την πόρτα και την είσοδο του σπιτιού μου; Μήπως όχι; 

Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα. Δεν έχουν καταλάβει πως όταν κυβερνάς, η δουλειά σου δεν είναι να σχολιάζεις. Είναι να δρας – και χωρίς να υπολογίζεις ποια βία σε συμφέρει και ποια όχι. Διότι έτσι, υποθάλπεις τη βία και αποθρασύνεις τους βίαιους. Προσμένουν ίσως κάποιο θάμα; 

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως η ανάταξη της χώρας δεν γίνεται με ευχές. Χρειάζεται σκληρή σύγκρουση με τους μηχανισμούς που την αποσάθρωσαν. Ανυποχώρητη στάση και εφαρμογή του νόμου με οποιοδήποτε κόστος. Τα εγκλήματα κατά της δημόσιας τάξης πρέπει να καταστούν ιδιώνυμα και οι ποινές να είναι χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς της ποινής. Τη μια μέρα στη γιάφκα της ΑΣΟΕΕ (ή της Εκάλης) και την άλλη στο κελί – για τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια. Και το πλημμέλημα να είναι πλημμέλημα την πρώτη φορά. Επαναλαμβανόμενο να καθίσταται κακούργημα. Τα λέω 10 χρόνια τώρα.

Αν δεν ψηφιστούν αυτοί που είναι αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουν, θα έρθει το 2031 και το 2041 και το 2051, και θα διεκτραγωδούμε, αν ζούμε, με άρθρα την κατάσταση στα ΑΕΙ ενώ οι υπουργοί θα “δεσμεύονται” στο twitter.

Facebook Comments