Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, στη «σκιά» των 6.700 νέων κρουσμάτων, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ανακοινώνει αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως. Ο Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα εισέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ.

Αρχικά, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες (άνω των 18 ετών) ώστε να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση, εφόσον έχει περάσει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη.

“Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες”, είπε.

Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα στοιχεία είναι αμείλικτα” για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση.

Στη συνέχεια, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως από το Σάββατο, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο τεστ (rapid ή PCR) εβδομαδιαίως.

Επίσης, σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται επίσης με rapid test.

 

Νωρίτερα:

Σε έκτακτες ανακοινώσεις μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων και την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας θα προβεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα στις 13.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Επιδημιολόγων όπου θα εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση ανά περιοχή και στις 18:00 o υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Οι αποφάσεις για μέτρα σε ανεμβολίαστους και κόκκινες περιοχές έρχονται μετά την καταγραφή ενός νέου ρεκόρ κρουσμάτων τη Δευτέρα, καθώς ξεπεράσαμε τις 5.000 μολύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται.

Facebook Comments