Μονόδρομος ο μαζικός εμβολιασμός

Λοβέρδος Γιάννης

Μονόδρομος ο μαζικός εμβολιασμός, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η επιθετική επανεμφάνιση της πανδημίας με τη μορφή της μετάλλαξης Δ, έχει προκαλέσει μοιραία έντονη ανησυχία όχι μόνο για την πορεία της δημόσιας υγείας αλλά και της κοινωνίας μας και της οικονομίας. Αυτή τη στιγμή διακυβεύονται πολλά σε ότι αφορά την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας και την αντιμετώπιση των φοβερών προβλημάτων που έχει επισωρεύσει η πανδημία στην οικονομίας. Για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά μονόδρομος η είναι η επέκταση του εμβολιασμού. Μόνον ο μαζικός εμβολιασμός θα σώσει όχι μόνο την ζωή μας αλλά και την οικονομία μας. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει σε κάθε έλληνα. Και αυτό το μήνυμα έχουν υποχρέωση όλες οι πολιτικές δυνάμεις από την κυβέρνηση μέχρι το μικρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης να το καταστήσουν κεντρικό σύνθημα της πολιτικής ανάκαμψης της χώρας μας. Αν πράγματι βάζουμε την πατρίδα μας πάνω απ’ όλα. Δυστυχώς η αντιπολίτευση για μια ακόμη φορά προσεγγίζει το μείζον αυτό θέμα με ανευθυνότητα. Πάνω από όλα στην ουσία η άρνηση του εμβολιασμού είναι αυτή που εντέλει οδηγεί σε παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών διότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πολιτών και της κοινωνίας. Αυτή την στιγμή η προστασία της Δημόσιας Υγείας κι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πάνω από όλα.

Κι ο λόγος είναι τόσο απλός όσο και συνάμα προφανής. Για να σώσουμε την υγεία και τη ζωή μας από τον κορωνοϊό που έχει ήδη θανατώσει περισσότερους από 1.600 συμπολίτες μας στην Ελλάδα και πάνω από 5 εκατ. συνανθρώπους μας παγκοσμίως, παρά τα αυστηρά, κι ενίοτε σκληρά, μέτρα περιορισμού της πανδημίας, που ελήφθησαν από τις κυβερνήσεις παντού στη Γη. Και δεν είναι μόνο αυτοί που πέθαναν. Αλλά κι αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν τρομερά από τη νόσο, που την μετέδωσαν σε συγγενείς και φίλους, που νοσηλεύτηκαν και έζησαν βδομάδες με τον φόβο του θανάτου, που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από τις επιπτώσεις της νόσου.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον τρομακτικό κίνδυνο και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι ο εμβολιασμός. Που εφόσον πραγματοποιηθεί στο 70-80% του παγκόσμιου πληθυσμού θα προκαλέσει σταδιακά συλλογική ανοσία και κατά συνέπεια την σταδιακή επιστροφή σε μια μορφής κανονικότητα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπάρχει ακόμα άλλη θεραπεία η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Και χαίρομαι που η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων και στη χώρα μας δηλώνει πρόθυμο να κάνει το εμβόλιο, διότι κατανοεί τις φοβερές συνέπειες που θα έχει στη ζωή μας, στην κοινωνία μας και στην οικονομία μας, να μην το κάνουμε. 

Βέβαια υπάρχει κι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας που το αρνείται. Περίπου 25-30% δηλώνουν επιφυλακτικοί η ακόμα κι απορριπτικοί στον εμβολιασμό. Αυτοί οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που πιστεύουν δυστυχώς στις συνωμοσιολογικές θεωρίες τύπου ότι η νόσος δεν υπάρχει η ότι με το εμβόλιο κάποιοι «σκοτεινοί κύκλοι» θέλουν να μας ελέγχουν. Γι αυτούς δυστυχώς τους ανθρώπους δεν έχω και πολλά να πω για να τους αλλάξω άποψη. Αλίμονο, οι ηλίθιοι είναι αήττητοι. Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι, που επιφυλάσσονται γιατί ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια είναι επισφαλή γιατί δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαιολογημένα τις επιφυλάξεις τους. Όντως τα εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού βγήκαν γρήγορα ως αποτέλεσμα της μεγάλης αναγκαιότητας καταπολέμησης της τρομερής πανδημίας. Σε αυτούς τους συμπολίτες μου απαντώ ότι είναι προτιμότερο να εμβολιαστούν από το να κινδυνεύσουν να νοσήσουν με Covid-19. Ο κίνδυνος αυτός είναι απείρως μεγαλύτερος από τις μικρές παρενέργειες των εμβολίων, που έχουν καταγραφεί! 

Γι’ αυτό όλοι έχουμε υποχρέωση έναντι της οικογένειας, των φίλων, των συγγενών, της ίδιας της κοινωνίας μας να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι το πατριωτικό και το ανθρώπινο καθήκον μας.