Στα μάτια αυτού του κουταβιού από το παράνομο κυνοκομείο του Δήμου Ζηρού αποτυπώνονται όλοι οι κακοί δήμοι της χώρας μας, οι δήμοι που πρέπει να μάθουν ότι έχουμε νόμους και το υπουργείο Εσωτερικών που πρέπει να θέσει άμεσα σε λειτουργία τον πρώτο ελεγκτικό μηχανισμό που θεσπίστηκε για τους δήμους, την Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης που δύναται να επιβάλει ποινή παρακράτησης αυτοτελών πόρων.

Κι όχι, ο δήμος Ζηρού δεν έχει πάρει τα 300.000 ευρώ για το κυνοκομείο, έχουν απλώς εγκριθεί για να φτιάξει σωστό καταφύγιο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί καθώς μπορεί να μην ήξερε πώς να διαχειριστεί σωστά το ζήτημα (κι ας όφειλε), ήξερε σίγουρα όμως ότι δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό να στοιβάζεις άρρωστα ζώα σε ακατάλληλους χώρους για να πεθαίνουν μακριά και βασανιστικά από το οπτικό πεδίο των ψηφοφόρων σου. Και μάλιστα να ισχυρίζεσαι αστειότητες για ζώα ένα βήμα πριν το θάνατο, λέγοντας ότι τα στείρωσες και τα εμβολίασες, χωρίς καν να έχεις προχωρήσει σε ηλεκτρονική σήμανση. Ασυδοσία και ατιμωρησία τέλος, είμαστε εδώ για να παλέψουμε και πάλι.

Τα σκυλιά της Φιλιππιάδας μέσα στην ατυχία τους έχουν την τύχη να σωθούν. Όχι γιατί αποφάσισε ο Δήμος να κάνει τη δουλειά του. Αλλά γιατί αποφάσισε η Κατρίνα Τσάνταλη του Little Shelter και το Dogs’ Voice να κάνουν αυτοψία, μήνυση και να αναλάβουν όλα τα ζώα. Δεν προσπέρασαν, δεν αδιαφόρησαν, σήκωσαν τα μανίκια κι έπιασαν δουλειά. Για ακόμη μία φορά -και πρέπει να είναι η τελευταία- θα κάνουμε εμείς τη δουλειά των δήμων.

Και σε αυτό σας θέλουμε μαζί μας για υιοθεσίες, φιλοξενίες, οικονομική βοήθεια για τις νοσηλείες. Αρχικά χρειάζονται όλα τα ζώα κτηνιατρική περίθαλψη και τα περισσότερα από αυτά σοβαρές νοσηλείες. Μπορείτε να κάνετε δωρεές για το Little Shelter στην Τράπεζα Πειραιώς: GR4901722280005228101622532 και για το Dogs’ Voice Τράπεζα Πειραιώς GR6601721410005141076268861. Όλα τα χρήματα θα δοθούν αποκλειστικά για τα κτηνιατρικά έξοδα των ζώων αυτών.

 

Facebook Comments