Μια σοκαριστική εικόνα αντίκρισαν το μεσημέρι οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πλατανιά, που πήγαν στο Οροπέδιο του Ομαλού να βρουν ένα σκυλί, το οποίο όπως τους ενημέρωσαν ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες.

Αυτό που είδαν όταν εντόπισαν το άτυχο ζώο ήταν από τις χείριστες περιπτώσεις κακοποίησης, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΡΤ Χανίων από το σημείο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μια σκυλίτσα μέσα στη βροχή, χωρίς κατάλυμα, χωρίς φαγητό και νερό, δεμένη με μακριά αλυσίδα σε ένα σύρμα, η οποία για να προστατευτεί από το κρύο και τη βροχή είχε σκάψει ένα λάκκο στο χώμα, που όμως είχε γεμίσει νερό από την έντονη βροχόπτωση!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το ζώο που έτρεμε απομακρύνθηκε αμέσως από το σημείο, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και γίνονται έρευνες να εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με σωρεία παραβάσεων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Για την υπόθεση έγιναν όχι μία, αλλά δύο καταγγελίες στον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων “Η προστασία των ζώων” ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το Α.Τ. Πλατανιά οι αστυνομικοί του οποίου δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, κάτι που έκαναν και σήμερα.

Το δέσιμο σκύλων σε απόμερα σημεία με βαριές αλυσίδες σε ακατάλληλα ή ανύπαρκτα καταλύματα, είναι μια τακτική που ακολουθούν συχνά οι κτηνοτρόφοι προκειμένου να αποτρέψουν την διαφυγή των ζώων τους, κατσικιών η προβάτων πέραν το σημείων βόσκησης. Πρόκειται για μία παράνομη τακτική και βάσει της νομοθεσία οι παραβάτες απειλούνται με βαρύτατα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για την παθητική κακοποίηση στη οποία υποβάλουν τα άτυχα ζώα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όσο για τη σκυλίτσα την οποία οι αστυνομικοί ονόμασαν “Ντόρα” βρίσκεται σε ασφαλές σημείο στο Α.Τ. Πλατανιά και περιμένει κάποιον να την αγαπήσει και να της προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά και όχι έναν νερόλακκο για κρεβάτι…

Πηγή: Ertnews.gr

Facebook Comments