Η χώρα βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό σταυροδρόμι. Πρέπει επιτέλους να δείξουμε οτι είμαστε μια σύγχρονη, ανεπτυγμένη, ευρωπαΐκή δημοκρατία. Αυτός είναι ο σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του. Δυστυχώς όμως υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν, είτε από αβελτηρία είτε από σκοπιμότητα κι υστεροβουλία, να εμποδίσουν την πορεία αυτή της χώρας. Και επιδιώκουν να την γυρίσουν πάλι πίσω μια δεκαετία πριν όταν η Ελλάδα ήταν αλυσοδεμένη στην ευρωπαΐκή κηδεμονία. Αυτά τα σχέδια είμαι βέβαιος ότι δεν θα ευοδωθούν. Αλλά για να μην ευοδωθούν,  χρειάζεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την αναπτυξιακή πορεία και τον εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των κοινοβουλευτικών και δημοκρατικών θεσμών.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια πολύ σημαντική συζήτηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο στιγματίστηκε από την αλλοπρόσαλλη, ιταμή, και εν τέλει αδιέξοδη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δείχνει να μην έχει συναίσθηση του τι σημαίνει κοινοβουλευτικό ήθος και δημοκρατική ευπρέπεια. Με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και του ίδιου του κοινοβουλίου. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο ΣυΡιζΑ και ο πρόεδρος του, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν δείχνουν να είναι σε θέση όχι μόνο να συγκρατήσουν τον κύριο Πολάκη αλλά ακόμα και να δέχονται να σύρονται πίσω από την λογική και την συμπεριφορά του. Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα κόμματα τις πολιτικές ιδεολογικές και φιλοσοφικές τους αντιλήψεις για το πως βλέπουν την Ελλάδα στο μέλλον, μέσα στην κοινότητα των προηγμένων ευρωπαϊκών εθνών. Αντί όμως να κυριαρχήσουν ο διάλογος και η προβολή θέσεων συγκροτημένων και με περιεχόμενο, δυστυχώς επικράτησε ο τραμπουκισμός του Πολάκη και όσων συμφωνούν με αυτόν.

Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνουν κάποιοι οτι οι συμπεριφορές αυτές ενισχύουν τα σκοτεινά σχέδια κάποιον κύκλων, τόσο ημεδαπών όσο και αλλοδαπών, να επιβάλλουν διαφορετικού είδους διακυβέρνηση στην χώρα μας και διαφορετικές κυβερνητικές λύσεις από αυτές που η λαϊκή κυριαρχία μέσω του κοινοβουλίου επιβάλλουν. 

Στην Ελλάδα, σε όλη την σύγχρονη ιστορία της, έχουμε ζήσει πολλές θεσμικές εκτροπές. Εθνικούς διχασμούς, εμφυλίους πολέμους, δικτατορίες, κινήματα, επαναστάσεις, ξένη κηδεμονία. Παρόλαυτα κατορθώσαμε να διατηρήσουμε τον κοινοβουλευτισμό και να μπορούμε σήμερα να είμαστε περήφανοι ότι τα τελευταία 50 περίπου χρόνια, από τότε που έπεσε δικτατορία, μπορούμε να έχουμε ομαλή εναλλαγή κοινοβουλευτικών κομμάτων στην εξουσία σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας το οποίο ψηφίζεται Δήμου δημοκρατικά από την Βουλή των ελλήνων, που είναι η πηγή της λαϊκής κυριαρχίας. Δυστυχώς την τελευταία δεκαετία εξαιτίας της χρεοκοπίας και της πανδημίας, υπήρξαν προσπάθειες να υπονομευθεί ο κοινοβουλευτισμός. Και να αντικατασταθεί η λαϊκή κυριαρχία από κηδεμονία είτε ντόπιων είτε ξένων συμφερόντων. Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Και δεν πρόκειται να συμβεί. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός γνήσια δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ηγέτη, θα θωρακίσει την χώρα από κάθε προσπάθεια ανατροπής η υπονόμευσης του πολιτεύματος. Αλλά πρέπει και όλοι μας να είμαστε σώφρονες και υπεύθυνοι απέναντι στην πατρίδα, τον λαό και τη δημοκρατία

Facebook Comments