Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, όπως γράφει το “Save a Greek Stray“, βρισκόμαστε για δεύτερη φορά εδώ για να επιβεβαιώσουμε την αδιόρθωτη και εγκληματική αδιαφορία της αρμόδιας δημοτικής Αρχής, η οποία φαίνεται να μην συμμορφωνεται με καμία οδηγία, κάνενα νόμο, καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να προσκαλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κολαστήριο και να συμβάλει στην αργή και βασανιστική θανάτωση των ζώων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στους δρόμους της Σπάρτης. Να υποβάλουμε λοιπον κι εμείς με τη σειρά μας τα “συγχαρητήρια” στους υπεύθυνους, γιατί στη Σπάρτη δεν είδαμε αδέσποτα!

Τα βρήκαμε όλα συγκεγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους.

Ζώα που αναζητούν ενα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ένα εκατοστό θέας τού επισκέπτη  από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους και ζώα που τα λυπηθηκε, ο όποιος Θεός υπάρχει εδώ κάτω, και τα λύτρωσε απο το μαρτύριό τους.

Αρρωστήσαμε.
Απο τις φωνές, τα κλάματα, τις κραυγές,   τον ήχο της αλυσίδας που σέρνεται, τη μυρωδιά της αμμωνίας, τη μούχλα, τη σαπίλα. Μέσα σε αυτή την κόλαση ελάχιστες ανατριχιαστικές στιγμές απόλυτης σιωπής και δύο μπαρόκ καναπέδες!
Αρρωστήσαμε με όσους ξέρουν και δεν μιλάνε, με τους “υπεύθυνους” που ξέρουν και δεν τους νοιάζει, με το κράτος που ξέρει να εξαντλεί το νόμο στους ιδιώτες και σφυρίζει αδιάφορα στα τού οίκου του, βάζοντας τις αμέτρητες καταγγελίες στο αρχείο, με τη ανοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, φιλοζωικών και μη.

Η Save a Greek Stray υπέβαλε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία τού Δήμου Σπάρτης. Ζητήσαμε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ζητήσαμε επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων.

Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε εξω από την Εισαγγελία και αναμένουμε την απόφαση της αρμόδιας εισαγγελέως για την παράδοση των ζώων.

Προς ενημέρωση: όλα τα ζώα φωτογραφήθηκαν χθες με τηλεφακό και η οποιαδήποτε απουσία θα ενταχθεί στην δικογραφία. 

Η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου:

Το σκυλί που βλέπετε είναι νεκρό και όχι μόνο αυτό αλλά και πολλά άλλα ενώ όλα είναι μελλοθάνατα. 1 χρόνο τώρα παρακαλάμε τον δήμο Σπάρτης για να κάνουμε τη δουλειά του. 1 χρόνο. Για να βελτιωθούν οι τραγικές εγκαταστάσεις του καταφυγίου έχουν γίνει δωρεές τόσο από τον Γρήγορη Δημητριάδη, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, όσο και από τον ΑΔΜΗΕ. Και δεν είναι μόνο τα λεφτά που δόθηκαν και τα πράγματα που δόθηκαν πχ απο το Pet City. Είναι ότι τους εκλιπαρούμε μαζί με μια χούφτα κορίτσια να μπαίνουμε στα δύο κολαστήριά τους για να βοηθήσουμε, να προωθήσουμε για υιοθεσία, να φτιάξουμε δίκτυο εθελοντών, να πάρουμε για περίθαλψη και φιλοξενίες όσα είναι απαραίτητο. Να μη ζουν και πεθαίνουν αλυσοδεμένα ή σε κλουβιά μέσα στα σκατά τους. Δηλαδή να κάνουμε τη δουλειά τους αλλά δεν το έχουν ανάγκη μωρέ. Είναι και η μία τοπική φιλοζωική που κάνει γαργάρα την τραγική κατάσταση οπότε μάλλον δεν τους άγγιξε και τόσο.

Μάλιστα παρακάλεσα τον αντιδήμαρχο να μπει στο Zero Stray Academy για να εκπαιδευτεί. Εντέλει ουσιαστικά παρακολουθούν μόνο οι εθελοντές, εκείνος συνδέεται για τα μάτια του κόσμου και φυσικά απουσιάζουν οι φροντιστές του καταφυγίου. Την ίδια ώρα που στα μαθήματα του ZSA μπαίνουν 50 άτομα τη μέρα από τους υπόλοιπους 9 δήμους ενώ έχουμε ακόμη και δημάρχους, όπως του Παλαίου Φαλήρου, που παρακολουθούν οι ίδιοι τα μαθήματα. Ζώο ζωντανό από την κόλαση της Σπάρτης βγαίνει μόνο κατά τύχη. Να ξέρετε, επίσης, ότι δίνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον δήμο Σπάρτης για να συντηρείται αυτή η κόλαση.

Το Save a Greek Stray ανέδειξε την σημερινή κατάσταση και έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες. Η ντροπή ανήκει αποκλειστικά στον δήμαρχο Πέτρος Δούκας και στον αντιδήμαρχο Than Karlautis. Όχι γιατί δεν ήξεραν αλλά γιατί απέδειξαν πως δεν ήθελαν. Θα τα πούμε στα δικαστήρια. Και ελπίζω έστω και τώρα μετά την ντροπή και το ρεζιλίκι να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά τους, όχι για να τους κάνουμε τη χάρη αλλά για να σώσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε.

 

 

Facebook Comments