Ο Ζελένσκι καλεί την ΕΕ να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

2 λεπτά ανάγνωση
25 Φεβρουαρίου 2022

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να την τιμωρήσει για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες κυρώσεων. Η πίεση επί της Ρωσίας πρέπει να αυξηθεί. Αυτό είπα στην πρόεδρο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter.

Χθες το βράδυ, οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενίσχυσαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και των μεταφορών, χωρίς να φθάσουν μέχρι τον αποκλεισμό της από το σύστημα διεθνών τραπεζικών συναλλαγών Swift.

Το Κίεβο έχει απευθύνει έκκληση προς τις δυτικές χώρες να λάβουν αυτό το μέτρο, που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς χρηματοπιστωτικό «ατομικό όπλο», το οποίο ωστόσο δύναται να βλάψει ευρωπαϊκούς οικονομικούς παράγοντες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Ισχυρό ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας στο α΄3μηνο

Η ελληνική οικονομία παρουσίασε θετικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2026, με
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Πτώση χρυσού: Κάτω από τα $4.620 με πίεση από το ισχυρό δολάριο

Σε τροχιά ήπιας αλλά διαδοχικής υποχώρησης κινείται ο χρυσός.

Άνοδος πετρελαίου: Στα $116 το WTI μετά τη ρητορική Τραμπ

Σε νέα ισχυρή ανοδική τροχιά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.