Το βράδυ της Πέμπτης (17/3, 21:00) στο ΣΕΦ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα προσφέρουν στο φίλαθλο κοινό της Ευρώπης υψηλό θέαμα και δυνατές συγκινήσεις, όπως μόνο ένα ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων» μπορεί!

Στην 30ή αγωνιστική της Euroleague, στην τελική ευθεία πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι δύο ελληνικές ομάδες θα πάρουν θέση στο τζάμπολ, με διαφορετική ψυχολογία και βαθμολογικό κίνητρο. Αυτό που δεν αλλάζει ποτέ, όμως είναι το κίνητρο και των δύο ομάδων για επικράτηση στη «μητέρα των μαχών» για λόγους γοήτρου και ικανοποίησης του «θέλω» των φιλάθλων τους.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, θα κοουτσάρει για 7η φορά στην καριέρα του σε ευρωπαϊκή «μητέρα των μαχών». Στους 6 αγώνες στην Ευρώπη ως προπονητής του Ολυμπιακού σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει πλέον ρεκόρ 4-2. Οι πρώτες δύο φορές σημειώθηκαν τη σεζόν 2013-14, την επομένη δηλαδή της κατάκτησης του τίτλου στο Λονδίνο (2013), με προπονητή τον ίδιο! Εξάλλου, ο Μπαρτζώκας έχει γράψει το όνομά του με… χρυσά γράμματα στην Ιστορία της Euroleague, ως ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατακτά τον τίτλο. Μάλιστα, το πέτυχε στη “rookie” χρονιά του στη Euroleague, χαρίζοντας “back to back” τίτλους στους «ερυθρόλευκους», καθώς είχε προηγηθεί ο τίτλος στην Κωνσταντινούπολη το 2012, με προπονητή, όμως τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει όρθιο στον πάγκο σε ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» τον Δημήτρη Πρίφτη για δεύτερη φορά. Μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο γύρο (17η αγωνιστική, 23/12/2021) από τον Ολυμπιακό στη Εuroleague, o Έλληνας προπονητής των «πρασίνων» θα έχει την πρώτη εμπειρία του σε εχθρικό περιβάλλον σε ντέρμπι «αιωνίων» στη Euroleague. 

Facebook Comments