Εκπρόσωπος του Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι ο ρώσος ολιγάρχης εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά από συνάντηση που είχε με Ουκρανούς διαπραγματευτές για να συζητήσουν για τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε ποιος άλλος ήταν στόχος ή ποια ήταν η πηγή της επίθεσης.

Όσοι είναι κοντά στον Αμπράμοβιτς λένε ότι ο ρώσος ολιγάρχης έχει συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις και εργάζεται μόνο για λογαριασμό του και όχι σε βάρος κάποιας πλευράς.

Νωρίτερα:

Συμπτώματα δηλητηρίασης παρουσίασε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρομάν Αμπράμοβιτς, όπως και κάποιοι Ουκρανοί που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός, όπως ισχυρίζεται δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι και Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα μετά από συνάντηση στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων τόπων διαπραγμάτευσης, καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και στα χέρια τους, σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι ίδιοι φέρεται να κατηγόρησαν τη Μόσχα, η οποία -όπως είπαν- ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Αμπράμοβιτς δήλωσε ότι δεν είναι σαφές ποιος έχει βάλει στο στόχαστρο την διαπραγματευτική ομάδα.

Αμπράμοβιτς

Facebook Comments