Αλ. Τσίπρας: Μην τολμήσουν να κόψουν το σήμα της ΕΡΤ

MarketNews

Αλ. Τσίπρας: Μην τολμήσουν να κόψουν το σήμα της ΕΡΤ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην ΝΕΤ προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσουν να κόψουν το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ και τόνισε: «Η απόφαση αυτή είναι ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του που δικαιούται να έχει δημοκρατική δημόσια τηλεόραση.

Δεν μπορούν να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση, που μεταδίδει την εικόνα της χώρας σε όλο τον κόσμο. Την ΕΡΤ την πληρώνουν οι πολίτες που δικαιούνται να έχουν πλουραλιστική ενημέρωση.

Την φιμώνουν γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα. Θέλουν να μετατρέψουν τη δημόσια τηλεόραση σε ΥΕΝΕΔ. Θα ήθελα να καλέσω τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν τη θέση τους, αλλιώς θα έχουν την ευθύνη ακέραια. Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την πράξη του νομοθετικού περιεχομένου.

Μην τολμήσουν να διακόψουν το σήμα που εκπέμπει σε δημόσια συχνότητα. Καλώ το λαό να πάρει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα χέρια του. Καλώ το λαό να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ».