Με τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις αποφύγαμε τουλάχιστον –όπως διαφαίνεται- τις εκλογές, που θα ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή για την κοινωνία και την οικονομία.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι να αλλάξει το περιτύλιγμα του κυβερνητικού σχηματισμού, αλλά να υπάρξει ειλικρινής συνεννόηση και αποφασιστικότητα για την εξεύρεση λύσεων με συγκροτημένο σχέδιο ανάταξης της χώρας και έμπρακτη αποδοκιμασία του κομματισμού, που διατρέχει σήμερα το σύνολο των κυβερνητικών επιλογών και όχι βέβαια μόνο την ΕΡΤ.

Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συναισθανθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων, να πάψει να χρησιμοποιεί τις μεταρρυθμίσεις ως σημαία ευκαιρίας και να σταματήσει να εφαρμόζει αντικοινοβουλευτικές πρακτικές. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  θα πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους εάν θα στηρίξουν έμπρακτα την πολιτική που απορρέει από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και έχουν συνυπογράψει οι ίδιοι ή εάν θα θυμούνται ευκαιριακά την ιδιότητά τους ως μέλη μιας κυβέρνησης συνεργασίας, υπολογίζοντας κάθε φορά το πολιτικό κόστος.

Η ελληνική κοινωνία του 27% ανέργων δεν έχει την πολυτέλεια της πόλωσης και της άνευ ορίων σύγκρουσης. Είναι αντίθετα ζωτικής σημασίας η συνεννόηση και η από κοινού εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.

Στόχος είναι ένα μικρότερο, αποδοτικότερο και μη κομματικό κράτος, το οποίο θα επιβάλλει λιγότερους φόρους, θα αντιστέκεται στα οργανωμένα συντεχνιακά ή ολιγαρχικά συμφέροντα και θα ενδιαφέρεται για όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Facebook Comments