Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης έλαβε τέλος. Ο Ανθιμος Θωμόπουλος παραιτήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και αποχωρεί από την τράπεζα Πειραιώς έπειτα από τρία χρόνια.

Το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών ήταν έντονο καθώς κάποιες πληροφορίες έλεγαν ότι μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΤΧΣ, Γ. Μιχελή, του ζητήθηκε η παραίτηση. Η είδηση αυτή πάντως διαψεύστηκε από το Ταμείο. Λέγεται ότι ούτε η κυβέρνηση επιθυμούσε την παραμονή του στην Πειραιώς αλλά ούτε και κάποιοι κύκλοι εντός της τράπεζας. Το πρακτορείο Bloomberg δημοσιοποίησε επιστολή του μεγαλοεπενδυτή J. Paulson, που δήλωνε τη στήριξή του στον κ. Θωμόπουλο, ενώ ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, έλεγε ότι παραμένει στο πόστο του και δεν βλέπει το λόγο αποχώρησης από τη θέση.

Ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος είναι Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Δ/νων Σύμβουλος & CEO.

Ο κ. Θωμόπουλος γεννήθηκε το 1961 και είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός. Στις σπουδές του περιλαμβάνονται, μεταπτυχιακές σπουδές στην Χρηματοοικονομική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Είναι πιστοποιημένος Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος (CFA Charterholder) και μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου των Chartered Financial Analysts. Επίσης, είναι ορκωτός ελεγκτής στη Μεγάλη Βρετανία (Institute of Chartered Accountants in England and Wales).

Από το 1998 έως το 2012 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, σε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Το 2002 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών (Chief Financial Officer) και Λιανικής Τραπεζικής και το 2004 τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Λειτουργικής Στήριξης (Chief Financial Officer-Chief Operating Officer). Επίσης, κατείχε και τη θέση του Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Τράπεζας και του Ομίλου. Από το Νοέμβριο του 2010 και μέχρι τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

Πριν ενταχθεί στην Εθνική Τράπεζα, ο κ. Θωμόπουλος ήταν εταίρος της διεθνούς συμβουλευτικής ελεγκτικής εταιρείας KPMG στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Με την ιδιότητα αυτή διετέλεσε για πάνω από 15 χρόνια σύμβουλος μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων και οργανισμών στη Μεγάλη Βρετανία, τη Βόρεια Αμερική και την Ελλάδα. Εξειδικεύτηκε στον τομέα του Corporate Finance και ως specialist partner στο Finance Industry Group (FIG) της KPMG, συμμετείχε σε πλήθος έργων εταιρικής αναδιάρθρωσης, εξαγορών & συγχωνεύσεων στη Μεγ. Βρετανία και την Ελλάδα. Για σειρά ετών ήταν ο lead partner για μεγάλους πελάτες της KPMG στο χρηματοπιστωτικό κλάδο (Bank of America, Citibank, HSBC, Natwest, κ.λ.π).

Facebook Comments