Τελικά ’καταντήσαμε’ μάρτυρες εξευτελισμού της δικαιοσύνης...

Καπερνάρος Βασίλης

Τελικά

«Απεδείχθη, παρά τις όποιες προσπάθειες για το αντίθετο, ότι είχαμε δίκιο όταν προτείναμε, στην Ολομέλεια της Βουλής στις 17 Ιανουαρίου 2013, τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση μας, τα οποία η πλειοψηφία της Βουλής, για τους γνωστούς δικούς της λόγους, δεν ψήφισε.

Στην διάρκεια της διαδικασίας οι θεσμοί καταρρακώθηκαν, η ποινική δικονομία διεσύρθη, η νομοθεωρία και η νομολογία επλήγησαν χαρακτηριστικά και γενικότερα η διαδικασία συγκέντρωσης ποινικού αποδεικτικού υλικού μας μετέβαλε από εισαγγελείς πλημμελειοδικών, όπως θεωρούμαστε, σε μάρτυρες εξευτελισμού της δικαιοσύνης.

Διότι Δικαιοσύνη δεν αποτελεί μόνο η περίπτωση μιας πραγματικά δίκαιης δίκης. Δικαιοσύνη είναι και η διενεργούμενη δίκαιη προδικασία. Σε αυτό το άθλημα, η εν λόγω θλιβερή επιτροπή δεν συμμετείχε ποτέ. Υπό αυτές τις συνθήκες, καταφέραμε με τις προσπάθειες που καταβάλαμε, πολλές φορές πάνω από τις ανθρώπινες δυνατότητες - όσοι τις καταβάλαμε - να σταθούμε με αξιοπρέπεια σε αυτό που μας εμπιστεύθηκε και μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Τούτο αποδεικνύεται για τον καθένα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Έτσι λοιπόν, υπερηφάνως, λόγω των ως άνω συνθηκών, καταθέσαμε σήμερα το πόρισμα μας. Δυστυχώς, ο τρόπος λήξεως της σημερινής συνεδρίασης θα μείνει στις μαύρες δέλτους της ιστορίας».