Επένδυση €12,4 εκατ. από τον Ιβάν Σαββίδη και τον όμιλο Dimera στο Macedonia Palace

MarketNews

Επένδυση €12,4 εκατ. από τον Ιβάν Σαββίδη και τον όμιλο Dimera στο Macedonia Palace, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Επένδυση 12.400.000 ευρώ στο Macedonia Palace και σύντομα κάθοδο στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας σχεδιάζει ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη.

Όπως υποστηρίχθηκε χθες στην παρουσίαση του ομίλου Dimera, το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης είναι ο πυρήνας της δραστηριοποίησής του στον τομέα του τουρισμού. Η ανακαίνισή του αποτελεί την αφετηρία μιας μελετημένης επένδυσης, ενώ επόμενος άμεσος στόχος είναι η «κάθοδος» στην Αθήνα. Αλλωστε, σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου, η συγκυρία γεννά ευκαιρίες στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται ο όμιλος να εισέλθει σύντομα και σε αυτή. Παράλληλα και κατά τη διάρκεια του έτους θα προκύψουν εξελίξεις στην αξιοποίηση ιδιόκτητης έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Το Macedonia Palace είναι το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας που χτίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1966 εκδόθηκε η πρώτη οικοδομική άδεια και τα πρώτα του εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το 1972. Στην έως τώρα πορεία του έχουν γίνει αρκετές μετατροπές σε επίπεδο διακοσμητικών στοιχείων, χωρίς καμία παρέμβαση στη λειτουργική οργάνωση και στα δομικά του χαρακτηριστικά.

Η συνολική επένδυση για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000 ευρώ και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης στη Θεσσαλονίκη. Όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου θα ανακατασκευαστούν πλήρως.

Το νέο Macedonia Palace, σύμφωνα με τον διευθυντή του ξενοδοχείου Περικλή Βογιατζή, δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του, ούτε το αρχιτεκτονικό του πρότυπο, καθώς αποτελεί από μόνο του ένα κτίριο μεγάλης αρχιτεκτονικής σημασίας. Ωστόσο θα αναδειχτεί περισσότερο η στρατηγική θέση του στην παραλία του Θερμαϊκού, με την αλλαγή προσανατολισμού των κοινόχρηστων χώρων, προς την παραλία. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα προσδώσουν ένα διαφορετικό ύφος στους χώρους του ξενοδοχείου, με κοινό παρονομαστή αυτό της λιτής πολυτέλειας.

Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου επιπλέον 70 θέσεις εργασίας. Η νέα δυναμική του ξενοδοχείου θα περιλαμβάνει 276 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών. Έως το τέλος του 2016, το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά. Θα παραμείνει κλειστό για την ολοκλήρωση των εργασιών από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Απρίλιο του ίδιου έτους, όπου και θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του.