Σφοδρότατα πυρά κατά του πρωθυπουργού, του Αρχιεπισκόπου, του υπουργού Άμυνας αλλά και του ΣΚΑΪ – τον οποίο ενέπλεξε στα ενδοκυβερνητικά και εσωκομματικά «power games» – εξαπέλυσε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο Νίκος Φίλης, διαμηνύοντας με τη στάση του ότι θα αποτελέσει «πολιτικό πρόβλημα» για τον Αλέξη Τσίπρα στο επόμενο διάστημα.

Έντονα συγκινησιακά φορτισμένος, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε σκωπτικά ότι οι πολύ θετικές αναφορές, και το «20» του κ. Τσίπρα μετατράπηκαν «αιφνιδίως» σε «μη προβιβάσιμο βαθμό». «Ποιος κάνει λάθος, ο γαλαντόμος ‘καθηγητής’ που χωρίς εξήγηση ακύρωσε την υψηλή βαθμολογία, ή ο ‘άριστος μαθητής’ ο οποίος βρέθηκε ενώπιον μια τόσο δραματικής ανατροπής; Όσο δεν εξηγούνται αυτά τα πράγματα πειστικά, αυτή η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ειδικότερα αν είναι κοτζάμ υπουργείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας ποικίλες αιχμές για αυταρχισμό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «στα νιάτα μας βγάζαμε τη γλώσσα στα χρηστά συντηρητικά ήθη μας κατηγορούσαν για μιάσματα… Αυτοί οι απόντες, οι δοτοί οι κυνικοί οι άθλιοι από ζωή που πήραν πτυχία με τα λεφτά του μπαμπά τους αυτό το μέταλλο δεν το έχουν, και δεν ανταλλάσσεται ακόμη και με υπουργική καρέκλα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φίλης κατηγόρησε την Εκκλησία ότι δεν περιορίζεται στα θρησκευτικά της καθήκοντα, άλλα η στάση της εκτείνεται και σε αναζήτηση κεντρικού πολιτικού ρολού και επιστροφή στο παρελθόν.

Ο απερχόμενος υπουργός ισχυρίστηκε δε, «ότι οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου στον ΣΚΑΪ όπου ζητήθηκε η καθαίρεση του ‘προβληματικού παιδιού’».

«Στη συνεχεία μάλιστα εκτοξεύτηκε η ανατριχιαστική για τη δημοκρατική και συνταγματική τάξη απειλή περί ‘‘πρόθυμων πολιτικών παραγόντων’’ να ρίξουν την κυβέρνηση (σ.σ Καμμένος)» συνέχισε. Θυμίζω, τόνισε ο Νίκος Φίλης, την όψιμη αντίδραση του Ιερώνυμου στο τέμενος στην Αθήνα, την υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής για μουσουλμανικό κίνδυνο από το προσφυγικό, και την προσχώρηση στο αντιχριστιανικό δόγμα ‘ψωμί μόνο για Έλληνες’ με πλήρη κάλυψη ρασοφόρων… Είναι, συμπλήρωσε, επικίνδυνη ρητορική που θα βυθίσει την πατρίδα μας σε κρίση.

Έκανε μάλιστα λόγο για ιταμή αξίωση να απαιτείται η αποχώρησή του με τη «μιντιακή στήριξη του χρεοκοπημένου κατεστημένου». «Πρόκειται για παραθεσμική συμπεριφορά στην όποια θα αντιταχθούμε με όποιο κόστος» διεμήνυσε. 

Facebook Comments