Ο Σταθάκης αμφισβητεί τη συμφωνία της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC

2 λεπτά ανάγνωση
4 Απριλίου 2017

Τη συμφωνία της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC αμφισβητεί ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Η συμφωνία υπεγράφη παρόντος του προκατόχου του, Πάνου Σκουρλέτη, και εξυμνήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έγραφε σε ανάρτηση του ότι η «Η επένδυση της κινεζικής CMEC μαζί με τη ΔΕΗ στην Ελλάδα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

«Δεν υπέγραψα και δεν υπογράφω μία σύμβαση που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν έγινε διαγωνισμός, συγγνώμη που το λέω αλλά είναι σαφές αυτό. Δεν υπέγραψα, δεν υπογράφω μια σύμβαση που δεν έγινε με διαγωνιστική διαδικασία και δόθηκε λίγες βδομάδες πριν πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση όπως δόθηκε», δήλωσε ο νυν υπουργός.

Όταν επισημάνθηκε το γεγονός ότι η σύμβαση συνδέεται με τη συμφωνία ΔΕΗ – CMEC, o υπουργός δήλωσε ότι η ΔΕΗ έχει κάνει διάφορα σχέδια που θα πρέπει να τα ξαναδούμε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Εβδομάδα διόρθωσης – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ και η ΑΜΚ των €4 δισ.

Με απώλειες έκλεισε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει