Μητσοτάκης: Θα σκίζατε τα μνημόνια- Τα υπογράφετε δυο-δυο και με τα δυο χέρια

MarketNews

Μητσοτάκης: Θα σκίζατε τα μνημόνια- Τα υπογράφετε δυο-δυο και με τα δυο χέρια

Σκληρή επίθεση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ενάντια της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το γεγονός πως ψηφίζουν ένα τέταρτο μνημόνιο, προσθέτοντας πως το "ναι σε όλα" των 153 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ολοκληρώνει τον κύκλο της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα.  Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας χωρίς ημερομηνία λήξης, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε ότι «κλείνει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα», καθώς όπως τόνισε, «λέγατε ότι θα βάλετε τέλος στη λιτότητα και θα σκίσετε τα μνημόνια. Και σήμερα υπογράφετε τα μνημόνια δυο - δυο και με τα δύο χέρια».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «περιαυτολογεί μιλώντας για δήθεν αυταπάτες». «Όμως η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για κανονική πολιτική απάτη», συμπλήρωσε.

«Τέτοια πολιτική απάτη δεν έχουμε ξαναδεί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία», συνέχισε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι παγιδεύει τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσυρε την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές ενώ η χώρα έβγαινε από την κρίση», δήλωσε και πρόσθεσε πως «αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης».

«Εάν δεν είχαν ξεγελάσει οι Τσίπρας - Καμμένος τους Έλληνες, θα ήμασταν μία κανονική χώρα της Ευρωζώνης, όπως εκείνες που βγήκαν από το μνημόνιο», τόνισε, κάνοντας λόγο για τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα.

Σημείωσε επίσης ότι περιμένει απάντηση για τις αναφορές του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε μεγαλύτερη λιτότητα, ακόμη και από αυτή που της ζητούσαν. «Το τέταρτο μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που υποστηρίζατε ότι θα προστατεύατε», σημείωσε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεσμεύσατε την περιουσία της χώρας και τώρα παρακαλείτε το ΔΝΤ, που θέλατε να διώξετε, να μείνει».

«Υποσχεθήκατε να τελειώνετε με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδεικνύεστε πιο παλιοί απ το παλιό. Αποτύχατε σε όσα υποσχεθήκατε. Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή, θα είχατε παραιτηθεί», επεσήμανε, επικαλούμενος παλιότερες αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Πού πήγε τώρα η αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμός;», διερωτήθηκε και εξαπέλυσε βέλη κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αιχμή το αφορολόγητο.

«Κι εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό», υπογράμμισε.

«Από τη στιγμή που ένας Αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή, δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας του», δήλωσε και πρόσθεσε: «Μην σπεύσετε να αντιδράσετε γιατί αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου. Είναι του Μίκη Θεοδωράκη».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έφερε «τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση», σημειώνοντας ότι τα μέτρα που ψηφίζονται, ύψους 4,9 δισ., είναι 9,5 φορές περισσότερα από το «mail Χαρδούβελη».

«Το μνημόνιο 4 είναι βαρύ, άδικο, χωρίς χρηματοδότηση και περιλαμβάνει 4,9 δισ. νέα μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από ένα χρόνο», συνέχισε και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Έχετε καταντήσει να είστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρώπη».