Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον realfm 97,8, εκτίμησε πως η κατάσταση στο Μενίδι θα εκτονωθεί. Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η Δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα, όμως το άβατο, όπως επεσήμανε, μπορεί να σπάσει.

«Μπορεί να σπάσει, όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα. Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα θα συμφωνήσω, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων. Τα ναρκωτικά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να φύγουν από την περιοχή, όμως δεν είναι μόνο θέμα αυτής της περιοχής. Ειδατε που εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα με Ρομά απ’ όλη την Ελλάδα που συγκέντρωνε τα κλοπιμαία στη Δυτική Αττική, είδατε και άλλες επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά στην περιοχή, όμως το θέμα της εκπαίδευσης είναι σημαντικό, το θέμα της ενασχόλησης της επαγγελματικής είναι σημαντικό και αυτό δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε: «Δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικές λύσεις το τεράστιο πρόβλημα της Δυτικής Αττικής, όπου τα παιδιά των Ρομά έχουν πάψει να πηγαίνουν σχολείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αντί να πηγαίνουν στο σχολείο κάνουν άλλες εκπαιδεύσεις εντός πολλών εισαγωγικών. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Οταν μου θέταν, εδώ και 2 χρόνια, όλοι το θέμα των Εξαρχείων, έλεγα ότι το πραγματικό άβατο είναι στη Δυτική Αττική».

Επίθεση σε Χρυσόγονο: Προτάσεις δεν γίνονται από την πλατεία των Βρυξελλών

Με αφορμή την τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου στον realfm 97,8 ότι δεν μπορεί 20 μήνες να είναι υπουργός και να μιλάει για άβατο ο κ. Τόσκας απάντησε: «Θα του πρότεινα να πάει και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του για να μας κάνει προτάσεις και γι’ αυτή την περιοχή». Και σημείωσε: «Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών , οι προτάσεις είναι καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ.

Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές τη Δυτική Αττική, έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά όποιος νομίζει ότι μέσα σε 24 ώρες ή σε έναν χρόνο ή σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων θα πει ψέματα».

Facebook Comments