Τα πάντα φαίνεται πώς αλλάζουν πλέον στην αγορά, μετά και την εντυπωσιακή πραγματικά επίδοση του ομολόγου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ που κατάφερε όχι απλά να καλύψει τη δημόσια προσφορά των 300 εκ. αλλά και να μαζέψει 247% περισσότερα χρήματα.

Για τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι σίγουρα ψήφος εμπιστοσύνης. Όχι μόνο από τους μεγάλους επενδυτές, αλλά κυρίως από απλούς πολίτες. 10.555 έλληνες εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους, σε μία ελληνική εταιρεία, την ώρα που ας μην ξεχνάμε συχνά δεν εμπιστεύονται ούτε καν τις τράπεζες… 

Αλλά και η ίδια η ελληνική οικονομία μόνο να κερδίσει έχει από αυτή μεγάλη επιτυχία. Ανοίγει ο δρόμος της ρευστότητας, ενώ αποκαλύπτονται νέες πηγές χρηματοδότησης. Αρκεί λοιπόν να είσαι υγιής, να έχεις προοπτικές, να έχεις μέλλον και όραμα και ο κόσμος σε εμπιστεύεται.

Το θέμα είναι ότι ενώ οι επενδυτές εμπιστεύονται έναν μεγάλο ελληνικό πολυεθνικό όμιλο, την χώρα δεν την έχουν σε καμία υπόληψη. Και πως να την έχουν άλλωστε όταν δηλώσεις του τύπου “οι ιδιώτες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας” ή “η επένδυση στο ελληνικό πρέπει να σεβαστεί το …δάσος!” από βασικά κυβερνητικά στελέχη μας οδηγούν σε επιχειρηματική απαξία.
 
Συγχαρητήρια στον Μυτιληναίο λοιπόν, με την ελπίδα να ξυπνήσουν από την κυβέρνηση και να το κάνουν όπως αυτός.

Facebook Comments