Από τις αρχές του 2015 έως και σήμερα, η αβεβαιότητα που σαρώνει τη χώρα δεν έχει καμφθεί στο ελάχιστο και ούτε για μια ημέρα. Η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μέρα με την ημέρα με τις μειώσεις των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, τις κατασχέσεις λογαριασμών και τα κάθε είδους πρόστιμα να πρωταγωνιστούν στην σκληρή πραγματικότητα.

Η κανονικότητα ενός Ευρωπαϊκού κράτους πλέον αποτελεί ένα μακρινό όνειρο για τον μέσο Έλληνα πολίτη που προσπαθεί εναγωνίως να προσαρμοστεί στα νέα, δυστυχώς πολύ χειρότερα,  δεδομένα.

Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω είναι η αέναη διαπραγμάτευση του κυβερνητικού μορφώματος με τους δανειστές, η οποία αργά αλλά σταθερά οδηγεί τη χώρα μας σε σειρά διαδοχικών και άνευ προηγούμενου ηττών και φυσικά προς ένα αβέβαιο μέλλον.

Ταυτόχρονα και για όσο χρονικό διάστημα η συγκυβέρνηση των μικροκομμάτων κρατά τις τύχες της Ελλάδος στα χέρια της, μια σειρά από ζωτικής σημασίας ζητήματα μένουν σε βασανιστική εκκρεμότητα και δυστυχώς τις περισσότερες φορές παίρνουν αρνητική τροπή.

Λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή, ανεργία, παιδεία, δικαιοσύνη, υγεία,  capital controls, ανάπτυξη, επενδύσεις, τηλεοπτικές άδειες, γραφειοκρατία, αποκρατικοποιήσεις και επανιδιωτικοποιήσεις καταφέρνουν να πείσουν και τον πιο δύσπιστο πολίτη ότι η χώρα μας οπισθοδρομεί με ταχύτερο ρυθμό από όσο μπορούσε κάνεις να φανταστεί.

Στον αντίποδα, υπουργοί και σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν, μην έχοντας άλλη επιλογή, να θριαμβολογούν και να διαχειρίζονται αριστοτεχνικά την ανεπάρκεια τους σε επικοινωνιακό επίπεδο, τόσο επιτιθέμενοι όσο και αμυνόμενοι. Ωστόσο η  μαεστρία στην τέχνη του ψεύδους και της παραπλάνησης, σύντομα εξαντλείται και αναπόφευκτα θα έρθουν αυτοί και οι υποστηρικτές τους σε σκληρή επαφή με την πραγματικότητα.

Σε πρακτικούς όρους, το μοναδικό και κυριότερο επίτευγμα της δήθεν αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης αποτελεί ο ξεπεσμός του αντιμνημονιακού αφηγήματος που λυσσαλέα και διχαστικά υπηρετήσαν πριν την κατάληψη της εξουσίας. Η πάγια θέση ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση δεν πείθει πλέον ούτε τον πιο αδαή.

Η προσπάθεια στήριξης της κομματοκρατίας και της κλεπτοκρατίας που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την πρωτοφανή κρίση και ακολούθως στα διαδοχικά μνημόνια από οποιοδήποτε κυβερνητικό σχηματισμό, δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή από την πλειονότητα του Ελληνικού λαού. Το προσεχές χρονικό διάστημα, τα παιγνίδια πολιτικής επιβίωσης θα αποτελούν βασική προτεραιότητα για τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, που έκτισαν τις καριέρες τους πάνω στη δυστυχία του λαού και τα συντρίμμια της ελληνικής οικονομίας.

 

Facebook Comments