«Μείωση αμοιβής κατά 2 εκατ. ευρώ ζήτησε» ο συνδιευθύνων σύμβουλος

Reuters

«Μείωση αμοιβής κατά 2 εκατ. ευρώ ζήτησε» ο συνδιευθύνων σύμβουλος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Άνσου Τζάιν ζήτησε να μειωθεί η αμοιβή του κατά σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, ώστε να είναι ίση με την αμοιβή του συναδέλφου του Γιούργκεν Φίτσεν, γράφει η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Ο Τζάιν, ο οποίος ως τον Ιούνιο ήταν επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στη Deutsche Bank, ζήτησε στις αρχές της χρονιάς να μην του καταβληθεί μέρος των μπόνους του.

Η τράπεζα απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι οι Τζάιν και Φίτσεν θα λάβουν 4,8 εκατ. ευρώ έκαστος το 2012, μειώνοντας τις αμοιβές του πρώτου μετά ap;o την αναθεώρηση των οικονομικών αποτελεσμάτων που είχε ανακοινώσει.

Ο Πάουλ Αχλάιτνερ, μέλος του ελεγκτικού συμβουλίου της τράπεζας, είπε ότι το ΔΣ της Deutsche Bank θεώρησε καλή ιδέα οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι να αμείβονται εξίσου.

Το 2011, ο Τζάιν είχε λάβει 9,8 εκατ. ευρώ και ο Φίτσεν 4,2 εκατ. ευρώ σε πάγιες και έκτακτες αποδοχές, καθώς και σε αξιόγραφα.