Ρουμανία: Επένδυση 10 δισ. δολ. για γεωτρήσεις από τον όμιλο Rompetrol

MarketNews

Ρουμανία: Επένδυση 10 δισ. δολ. για γεωτρήσεις από τον όμιλο Rompetrol, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Επένδυση άνω των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων θα υλοποιήσει το 2013 ο όμιλος Rompetrol για την έναρξη γεωτρήσεων, με στόχο τον εντοπισμό κοιτασμάτων στην περιφέρεια Μεχεντίντι, στη νότια Ρουμανία.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η εταιρεία του ομίλου που θα αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης είναι η αρμόδια για τις δραστηριότητες γεωτρήσεων και παραγωγής και προστίθεται ότι ο όμιλος έχει εμπειρία άνω των 30 ετών στον τομέα εξόρυξης και παραγωγής αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο όμιλος ενισχύει την παρουσία του στη ρουμανική αγορά στα πέντε οικόπεδα του Ομίλου και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο διευθυντής της Rompetrol Γκεόργκε Γκεοργκέσκου.

Το χαρτοφυλάκιο της Rompetrol περιλαμβάνει ανάλογες δραστηριότητες στη Ρουμανία, τη Λιβύη, το Καζακστάν, ενώ σημαντικές είναι και οι δράσεις για την έναρξη νέων έργων στη Μέση Ανατολή, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.