Υπάρχει μια περίεργη αντίληψη σε πολλούς Έλληνες, που υποταγμένοι από την επί χρόνια πλύση εγκεφάλου, που υπέστησαν από την αριστερά, αρνούνται να παραδεχτούν ότι οι συριζαίοι του Τσίπρα και των συντρόφων του είναι πράγματι αριστεροί. Μου γράφουν ορισμένοι: «μα γιατί τους αποκαλείτε αριστερούς, αυτή είναι η αριστερά»; Τους απαντώ: «αν δεν είναι αυτοί η Αριστερά, τότε ποιοι είναι. Το ΚΚΕ, ο Ρουβίκωνας, ο Λαφαζάνης, οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, η 17 Νοέμβρη, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΜΛ- ΚΚΕ;». Γιατί δεν υπάρχουν άλλοι, που να ισχυρίζονται ότι είναι αριστεροί. Πώς νομίζετε ότι μοιάζει η Αριστερά, όπως την έχετε δημιουργήσει στο μυαλό σας, σαν κάτι το ιδεώδες, το εξωπραγματικό, το εκτός του κόσμου τούτου; Διότι πάρτε το απόφαση, άλλη Αριστερά δεν υπάρχει, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στον κόσμο ολόκληρο.

Η Αριστερά, δηλαδή οι κομμουνιστές, γιατί μη κομμουνιστική η σοσιαλιστική αριστερά δεν υπάρχει, είναι ο Στάλιν κι οι διάδοχοι του, είναι ο Τσαουσέσκου, είναι ο Κάστρο, είναι ο Μαδούρο, είναι ο Χόνεκερ, είναι ο Ζίβκοφ, είναι ο Χότζα, είναι ο Μάο, είναι ο Πολ Ποτ, είναι η δυναστεία Κιμ στη Βόρειο Κορέα. Δεν υπάρχουν άλλοι. Αν γνωρίζετε κάποιους άλλους πολύ ευχαρίστως να μου τους πείτε να τους πληροφορηθώ κι εγώ. Επιτέλους ας τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις μας και τις αυταπάτες μας, Δεν υπάρχουν εξωπραγματικά «αριστερά ιδεώδη» και αριστεροί «υπεράνθρωποι». Η Αριστερά στην Ελλάδα εκφράζεται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι οι άνθρωποι ποτέ, σε όλη τους τη ζωή δεν έκρυψαν ότι είναι αριστεροί.

Ας τους πάρουμε έναν- έναν. Ο ίδιος ο Τσίπρας εγγράφηκε στην ΚΝΕ μετά την πτώση του Τείχους του Αίσχους στο Βερολίνο. Κι έγινε μεγαλοστέλεχος του τότε ΣΥΝ όταν ο τότε πρόεδρος του Αλέκος Αλαβάνος, παλιό στέλεχος κι αυτός του ΚΚΕ, αποφάσισε να τον αναδείξει και να τον προετοιμάσει για διάδοχο του. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΚΕ πριν από 25 περίπου χρόνια κι έχασε για τρεις ψήφους από την Αλέκα Παπαρήγα. Κι έφυγε από το ΚΚΕ όχι γιατί διαφώνησε επί των κομμουνιστικών ιδεωδών τους αλλά γιατί δεν είχε πιά τύχη εκεί μετά την ήττα του.

Ο Κοντονής, που διαφώνησε με τους Εσθονούς για τα κομμουνιστικά εγκλήματα, ήταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι σχετικά πρόσφατα. Ο Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, υπήρξε μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ,. Ο προκλητικός Πολάκης ήταν ο αρχισυνδικαλιστής της ΚΝΕ στην ιατρική σχολή κι έφυγε από το ΚΚΕ το 1989, κατηγορώντας τον τότε γραμματέα του Χαρίλαο Φλωράκη για…«δεξιά στροφή» γιατί δέχτηκε να συνεργαστεί με τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Τζαννετάκη. Αλλά κι όλα τα μέλη του στενού πυρήνα εξουσίας σήμερα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Φλαμπουράρης, ο Σκουρλέτης, ο Παππάς, πατέρας και γιός, ο Φίλης κοκ ήταν όλοι τους «μπανιάδες», δηλαδή στελέχη του ΚΚΕ Εσωτ- ΑΑ, που δημιούργησε ο μακαρίτης πιά Γιάννης Μπανιάς όταν έφυγε από το ΚΚΕ εσωτ του Λεωνίδα Κύρκου, τον οποίον είχε κατηγορήσει για…«δεξιά στροφή» και δημιούργησε το δικό του κόμμα, «πιστό στα ιδεώδη της επανάστασης των μπολσεβίκων». Αυτά τα ολίγα για το μάθημα της ιστορίας, που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε όταν μιλάμε για πολιτική κι ιδεολογίες. Και προτού ανοίξουμε το στόμα μας να πετάξουμε ανοησίες, για πράγματα που ούτε γνωρίζουμε κι ούτε καταλαβαίνουμε.

Facebook Comments