Άρχισε η κατάθεση Βενιζέλου στην Προανακριτική

2 λεπτά ανάγνωση
4 Απριλίου 2013

Άρχισε πριν από λίγο η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Επίμαχο σημείο στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής αναμένεται να είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας, από τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ωστόσο από την πλευρά του κ. Διώτη, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακρική, ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνει άνοιγμα τριών αρχείων από το user v, στις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Διαμαντοπούλου: «Θα καταθέσουμε ξανά αίτημα για προανακριτική – Για εμάς η χθεσινή διαδικασία δεν είναι έγκυρη»

«Ο Πρωθυπουργός διέψευσε τις ελπίδες που είχε “γεννήσει” για μεταρρυθμίσεις και αλλαγή»,

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ απέρριψε μόνη την Προανακριτική – Μεταμεσονύχτιο θρίλερ και τακτικοί ελιγμοί στη Βουλή

Με επεισοδιακό και σχεδόν πρωτοφανή τρόπο έπεσε η «αυλαία» του κοινοβουλευτικού διημέρου

Κατά πλειοψηφία, μόνο από τη ΝΔ, εγκρίθηκε το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ειδικής Προκαταρτικής Επιτροπής για την διερεύνηση της ενδεχόμενης