«Bullish» για τα εμπορεύματα η Goldman Sachs

2 λεπτά ανάγνωση
2 Φεβρουαρίου 2018

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα εμπορεύματα στον κλάδο του πετρελαίου, του χαλκού, του σιδήρου και του άνθρακα.

Δεδομένου ότι η τράπεζα αυξάνει την εξάμηνη πρόβλεψή της για το αργό πετρέλαιο Brent το περισσότερο,  στα 82,50 δολάρια από 62 δολάρια το βαρέλι προηγουμένως, εκτιμά ότι ο δείκτης εμπορευμάτων S&P GSCI θα σημειώσει άνοδο 15% και 10% στους επόμενους 6 και 12 μήνες αντίστοιχα.

Επιπλέον, λόγω των χαμηλών και μειούμενων αποθεμάτων σε βασικές αγορές εμπορευμάτων, η Goldman Sachs αναμένει ότι η μεταβλητότητα στις τιμές των εμπορευμάτων θα αυξηθεί από τα σημερινά ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Έτσι, όπως τονίζει, διατηρεί τη σύσταση overweight στα εμπορεύματα καθώς το περιβάλλον για επενδύσεις σε αυτή την κατηγόρια assets είναι το καλύτερο από το 2004-2008.

Κούρταλη Ελευθερία

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οι ξένοι οίκοι ανεβάζουν τις προσδοκίες – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει αφήσει πίσω του τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις των

Goldman Sachs: 8 μύθοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές και οι μεγάλες αλήθειες

Η Goldman Sachs βλέπει πιο θετικά την Ευρώπη απ’ όσο πιστεύει μεγάλο

Goldman Sachs: «Βλέπει» το Brent στα $80-90 – Μεγάλη πτώση στα παγκόσμια αποθέματα

Η GS βλέπει το Brent μεταξύ $80-90/βαρέλι, καθώς η ένταση στη ΜΑ