Bundesbank: Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο παρά πέντε

3 λεπτά ανάγνωση
1 Ιουνίου 2015

“Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευθεί και να δράσει γρήγορα – οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο παρά πέντε”, εκτιμά το μέλος της διοίκησης της Bundesbank Αντρέας Ντόμπρετ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Ο Ντόμπρετ, που είναι υπεύθυνος για την τραπεζική εποπτεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Bundesbank, σημειώνει πάντως ότι “η μπάλα είναι στο πεδίο της πολιτικής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ούτε η τραπεζική εποπτεία μπορεί να λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας”.

Το στέλεχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας εκτιμά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη, αλλά ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σχετικά μικρός… Οι γερμανικές τράπεζες έχουν για παράδειγμα στα βιβλία τους απαιτήσεις ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από ελληνικές τράπεζες, επιχειρήσεις και το κράτος. Συνεπώς ο κίνδυνος είναι διαχειρίσιμος. Ωστόσο τα πράγματα μπορούν πάντα να κινηθούν διαφορετικά από ό,τι πιστεύουμε”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες με οδηγό τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή ανοδική κίνηση και σαφή επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος ολοκλήρωσε τη