Credit Suisse: Θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Πιστωτών

3 λεπτά ανάγνωση
9 Ιουνίου 2015

Σταθερή στο βασικό της σενάριο στο οποίο εκτιμά ότι θα υπάρξει συμβιβασμός και τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών παραμένει η Credit Suisse.

Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι παρά την τρέχουσα «κόντρα» μεταξύ των δύο πλευρών, η συμφωνία θα επέλθει, ενώ θα ξεκινήσει και η σταδιακή εκταμίευση κεφαλαίων προς την Αθήνα.

Παράλληλα, όμως, η Credit Suisse εξετάζει και δύο ακόμη σενάρια. Το πρώτο εξ αυτών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε παράταση της διαπραγματεύσεις, αλλά και σε προσωρινή επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Το δεύτερο εξ αυτών – το επονομαζόμενο «σενάριο κινδύνου» – αφορά το ενδεχόμενο πλήρους αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, καθώς οι ελληνικές προτάσεις θα θεωρηθούν απολύτως ανεφάρμοστες. Βάσει αυτού του σεναρίου, η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει τις δόσεις προς ΔΝΤ και ΕΚΤ εντός του καλοκαιριού, θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και τελικώς σε έξοδο από το ευρώ.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο