Δ. Βίτσας: Είμαστε σε δημιουργική αναμονή

3 λεπτά ανάγνωση
1 Απριλίου 2017

«Οι παράλογες απαιτήσεις που υπάρχουν και από το ΔΝΤ και από ακραίους κύκλους της Ευρώπης έρχονται περισσότερο ως πολιτική καθυστέρηση ντυμένη με τεχνοκρατικά στοιχεία τα οποία είναι αμφιλεγόμενα», σχολίασε την πορεία της διαπραγμάτευσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλφα 989.

«Είμαστε σε μια δημιουργική αναμονή. Η συμφωνία θα είναι κάτι το ολοκληρωμένο. Δηλαδή τι θα γίνει από το 2019 και πέρα, ποια θα είναι τα μέτρα και ποια θα είναι τα αντίμετρα ώστε η χώρα να μπει σε μια διαδικασία η οποία θα της ανοίξει ένα μονοπάτι -θα είναι στενό μονοπάτι, δεν θα είναι ένας ευρύς δρόμος- προς μια καλυτέρευση των οικονομικών. Καλυτέρευση των οικονομικών που θα μετατραπεί και σε καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων, πρώτα και κύρια των ανέργων οι οποίοι θα πρέπει να πάψουν να είναι άνεργοι», επισήμανε.

Εξέφρασε δε την ελπίδα «ότι πολλά πράγματα μπορούν να πάνε γρήγορα, ώστε να δοθεί και η δυνατότητα στο ΔΝΤ, στην εαρινή του σύνοδο, να πάρει την τελική του απόφαση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας έλεγε για τη συμφωνία “δεν είναι μαύρο, δεν είναι άσπρο, είναι γκρι”»

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ, οι διαπραγματεύσεις μπαίνουν σε τροχιά χάους.