ΔΕΗ: Ξεκίνησε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ

4 λεπτά ανάγνωση
15 Δεκεμβρίου 2020

Τουλάχιστον τρεις επενδυτικοί οίκοι που έχουν στην κατοχή τους μεγάλα ηλεκτρικά δίκτυα σε Ευρώπη και τρίτες χώρες, περιλαμβάνονται κατά τις πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του 49 % των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. Κατ αρχήν ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν εκφράσει περί τους δέκα επενδυτές.

Αργά απόψε δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία εγκρίθηκε νωρίτερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Σύμφωνα με την πρόσκληση οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει την τελευταία τριετία να έχουν ισολογισμό τουλάχιστο 750 εκατ. ευρώ ή κεφάλαια 3,75 δισεκ. ευρώ αν πρόκειται για funds.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 29 Ιανουαρίου. Οι επενδυτές που θα περάσουν από το στάδιο της προεπιλογής θα μπουν στη διαδικασία της λεπτομερούς ενημέρωσης για τα λειτουργικά, οικονομικά δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ και των δεσμευτικών προσφορών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι 100 % θυγατρική της ΔΕΗ, λειτουργεί δίκτυο μήκους 240.000 χιλιομέτρων και εξυπηρετεί 7,6 εκατ. πελάτες.

Προς πώληση διατίθεται το 49 % των μετοχών ενώ πριν τη μεταβίβαση η ΔΕΗ θα εισφέρει στον ΔΕΔΔΗΕ την κυριότητα του δικτύου μαζί με τις υποχρεώσεις που συνδέονται με αυτό. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες ο μέτοχος μειοψηφίας θα έχει αυξημένα δικαιώματα, τα οποία θα προσδιορίζονται στην συμφωνία μετόχων που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών στη λήξη της διαδικασίας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμιλος ΔΕΗ: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ για τη δυναμική τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ– «Μετασχηματίζοντας την Ενεργειακή Τιμολόγηση:

Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των φωτοβολταϊκών σταθμών του Ομίλου ΔΕΗ σε Αμύνταιο

ΔΕΗ: Συγκράτηση της ανόδου στα πράσινα τιμολόγια – Καμία αλλαγή στα μπλε

Σε απορρόφηση του μεγαλύτερου τμήματος της επιβάρυνσης που θα προέκυπτε για τους