ΔΕΗ: Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛΙΝΟΙΛ

5 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουνίου 2021

Με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης η ΔΕΗ Α.Ε. και η ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MοU).

Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη πρόκειται να διερευνήσουν τα σημεία του δικτύου πρατηρίων της ΕΛΙΝΟΙΛ πανελλαδικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στάθμευση και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, δεσμεύονται για την από κοινού προώθηση των υπηρεσιών της ηλεκτροκίνησης και δηλώνουν αμοιβαία πρόθεση για περαιτέρω συνέργειες που μπορεί να προκύψουν από την μεταξύ τους συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ θα αναλάβει να τοποθετήσει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε αντίστοιχα πρατήρια του δικτύου της ΕΛΙΝΟΙΛ, τμηματικά και ανά επιμέρους φάσεις.

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε σχετικά: “Η  ΔΕΗ φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα. Η εγκατάσταση και τοποθέτηση δημόσιων φορτιστών από τη ΔΕΗ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός που καταδεικνύει και επιβεβαιώνει ακόμη πιο δυναμικά την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Με την ΕΛΙΝΟΙΛ θα προχωρήσουμε από κοινού στον σχεδιασμό και την ανάληψη δράσεων για την προώθηση και διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, και ειδικά στα Νησιά όπου έχουν σημαντική παρουσία οι σταθμοί ανεφοδιασμού της ΕΛΙΝΟΙΛ. Αποτελεί άλλωστε καθήκον για τη ΔΕΗ να οδηγήσει τις εξελίξεις και να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο μέλλον, προς όφελος των επόμενων γενεών”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Sell off στις τράπεζες και «βουτιά» κάτω από τις 2.250 μονάδες

Σε έντονα αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΕΗ: Η ΑΜΚ των €4 δισ. ανοίγει τον δρόμο για data centers, ΑΠΕ και επέκταση στα Βαλκάνια

Η ΔΕΗ προχωρά σε επιθετική επενδυτική στρατηγική με ΑΜΚ 4 δισ. ευρώ

ΔΕΗ: Ισχυρή κερδοφορία και μέρισμα €0,80 ανά μετοχή

Η ΔΕΗ κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις το α’ τρίμηνο του 2026, με το