ΔΕΗ: Οδηγία να κοπεί το ρεύμα σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές

3 λεπτά ανάγνωση
23 Αυγούστου 2019

Οδηγία στον ΔΕΔΔΗΕ να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε περίπου 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, οι καταναλωτές που εσκεμμένα δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους επί περισσότερους από έξι μήνες ανέρχονται σε 582.000, και οι οφειλές τους φτάνουν τα 545 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα, οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η καταπολέμηση των στρατηγικών κακοπληρωτών αποτελεί προτεραιότητα για την ΔΕΗ, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

«Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στάσσης είχε αναφέρει πως η επιχείρηση έχει ταμειακές ανάγκες ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αυξάνονται καθημερινά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει δυναμικά για τέταρτη χρονιά, συστήνοντας

Το Χ.Α στον ρυθμό των ενεργειακών τιμών, το τρενάκι του τρόμου και οι άμυνες

Ένα «ψύχραιμο» και κάπως καθησυχαστικό μήνυμα του συνέδριου της Euronext που έγινε

ΔΕΗ: Επίτευξη στόχων για το 2025 με προσαρμοσμένο EBITDA στα €2 δισ. και καθαρά κέρδη στα €0,45 δισ.

Η ΔΕΗ κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις για ένα ακόμη έτος επιτυγχάνοντας τους στόχους