Δεν πέσαμε από τα σύννεφα…

6 λεπτά ανάγνωση
2 Ιουλίου 2025

Εντάξει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε να βάλει τάξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Μια παραδοχή ίσως με δόσεις υπερβολής, αλλά δείχνει πως έμαθε από τις παλιότερες, διστακτικές και μεσοβέζικες άμυνες — που τελικά δεν τον ωφέλησαν καθόλου. Συνεπώς, ας αποδεχτούμε το αφήγημα της πλήρους κυβερνητικής αποτυχίας σε έναν κρίσιμο οργανισμό.

Άρα αυτές οι κραυγές «παραιτήσου τώρα Μητσοτάκη», αγγίζουν την σφαίρα της γελοιότητας. Αυτά τα «πήγαινε τώρα σε εκλογές διότι απέτυχες» προσβάλουν την νοημοσύνη του μέσου Έλληνα. Ο οποίος μέσος Έλληνας πολίτης, μέχρι προχθές δεν είχε καν ακούσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εκτός κι αν ήταν αγρότης.  

Οπότε πως ξαφνικά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καθορίσει τις εξελίξεις στη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη δεκαετία; Δεν λέω ότι το πρόβλημα είναι ασήμαντο, ούτε ότι πρέπει να το θάψουμε κάτω από κανένα χαλί, εξάλλου τέσσερις υπουργοί εκπαραθυρώθηκαν εξ αιτίας του. Αλλά ας μην το αναγάγουμε και σε συντριπτικό καταλύτη των πολιτικών μας εξελίξεων, διότι όποιος προσπαθήσει να επιβάλει μια τέτοια οπτική θα πάθει τα ίδια με κείνα που έπαθαν όσοι αποπειράθηκαν να μετατρέψουν τα Τέμπη «σε εσχάτη προδοσία του Μητσοτάκη».

Η κυβέρνηση θα κριθεί και απ’ το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, με όσα άφησε να γίνουν και με όσα θα πράξει τώρα για την εκ των υστέρων θεραπεία του, όχι όμως αποκλειστικά απ’ αυτό.

Ναι, οι διάλογοι που αποκαλύφθηκαν είναι σοκαριστικοί — αλλά πρωτίστως σε ηθικό επίπεδο. Για τον απλό πολίτη που δεν έχει συχνή επαφή με το πολιτικό προσωπικό, ίσως προκαλούν έκπληξη. Όμως όσοι συνομιλούμε καθημερινά με υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη κάθε απόχρωσης, δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Έτσι μιλούν μεταξύ τους, έτσι λειτουργούν, κι έτσι διεκδικούν την επανεκλογή τους. Σε όλα τα κόμματα, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις — που, δυστυχώς, το ίδιο το σύστημα φροντίζει σύντομα να αποβάλει ως “ακατάλληλες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Πορτοσάλτε: «Ο Σκέρτσος είπε μια γνώμη δικαιούται να την πει»

Ο Άρης Πορτοσάλτε τοποθετήθηκε υπέρ του Άκη Σκέρτσου, τονίζοντας ότι κάθε πολιτικό

Ν. Ανδρουλάκης: «Αυτή η Ελλάδα δεν αξίζει στον ελληνικό λαό και για όλα υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός»

Ενόχληση και δυσαρέσκεια εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την απόφαση του εισαγγελέα

Μ. Βορίδης: «Η Κοβέσι αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως πολιτικό καταλύτη»

Ο Μάκης Βορίδης εξαπέλυσε αιχμηρή επίθεση κατά της Λάουρα Κοβέσι, υποστηρίζοντας ότι