Deutsche Bank: Στο +0,8% η ανάπτυξη το 2014 και στο +2% το 2015

2 λεπτά ανάγνωση
7 Οκτωβρίου 2013

Εξαιρετικά αισιόδοξη για την πορεία της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας εμφανίζεται η Deutsche Bank, παρουσιάζοντας τις νέες προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η Ελλάδα θα παραμείνει δέσμια της ύφεσης το 2013, αλλά θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το επόμενο έτος, 2014, σχολιάζει η γερμανική επενδυτική τράπεζα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deutsche Bank, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί στο -4,3% για το τρέχον έτος. Αυτό που προκαλεί έκπληξη ωστόσο είναι το μέγεθος για την ανάπτυξη της Ελλάδας που δίδει για τα επόμενα δύο χρόνια η γερμανική τράπεζα.

Για το 2014 τοποθετεί την ανάπτυξη της οικονομίας στο +0,8%, ποσοστό υψηλότερο έναντι του +0,6% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2014 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Για το 2015 η Deutsche Bank αναμένει στο +2% την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και