Διαδήλωση υποστηρικτών του Γκρούεφσκι στο κέντρο των Σκοπίων

3 λεπτά ανάγνωση
28 Απριλίου 2017

Διαδήλωση πραγματοποίησαν υποστηρικτές του VMRO – DPMNE -κόμματος του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι- το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο των Σκοπίων, έξω από το Κέντρο Πληροφόρησης της Ε.Ε.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν εκλογές, ενώ φώναξαν αντιευρωπαϊκά συνθήματα, θεωρώντας ότι υπάρχει ανάμειξη της Ε.Ε. στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίων μελών του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ «καταδικάζουν απερίφραστα τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μελών του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, που σημειώθηκαν μετά την εκλογή του Ταλάτ Τζαφέρι ως προέδρου της Βουλής» υπογράμμισε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ σε ανακοίνωσή του.

«Οι ΗΠΑ απευθύνουν έκκληση στις αρχές της ΠΓΔΜ να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των μελών του κοινοβουλίου, να ερευνήσουν διεξοδικά την επίθεση και να κάνουν να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που διέπραξαν τις βίαιες ενέργειες» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εθνικισμός των Σκοπίων κι η υπευθυνότητα των Αθηνών

Η ανευθυνότητα της νέας προέδρου (που προέρχεται από το ακραίο εθνικιστικό κόμμα

Κοτζιάς: Με ενοχλεί που σε περιοχές της Β. Ελλάδας υπάρχουν πινακίδες που γράφουν “προς ΠΓΔΜ” και “προς Σκόπια”

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς μιλώντας

Bόμβα Κοτζιά: «Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν για τα Σκόπια σκέτο το όνομα “Μακεδονία”»

Σε συνέντευξή του στο news247 ο Νίκος Κοτζιάς επισημαίνει ότι υπήρχαν τόσο