Διαψεύδει πως υπάρχουν δύο σενάρια στον προϋπολογισμό ο Χουλιαράκης

3 λεπτά ανάγνωση
18 Οκτωβρίου 2018

Δεν υπάρχουν δύο εναλλακτικά σενάρια για να αποφασίσει η κυβέρνηση σε ποιο θα καταλήξει και θα υιοθετήσει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης διαψεύδοντας ότι υπάρχουν δύο σενάρια για την εκτέλεσή του προϋπολογισμού.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι «ο προϋπολογισμός αποτυπώνει ένα σενάριο και αυτό είναι η πρόθεση της κυβέρνησης για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική για το επόμενο έτος». Έκανε επίσης λόγο για δημοσιονομικό χώρο ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ που θα κατανεμηθεί ισόρροπα, όπως είπε, σε στοχευμένες δράσεις.

«Από φέτος έχουμε τη πολυτέλεια να τηρήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί για να αλλάξει το πρόσημο και έτσι, μετά από μια παρατεταμένη δημοσιονομική στενότητα, πάμε σε περίοδο λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης μέχρι το 2022. Το 2019 είναι μόνο το πρώτο βήμα. Έχουμε ένα αξιόπιστο δημοσιονομικό χώρο της τάξεως του 0,5% με 0,6% του ΑΕΠ, περίπου δηλαδή ένα δισ. ευρώ και θα κατανεμηθεί ισόρροπα με στοχευμένες δράσεις, όπως φοροελαφρύνσεις, καταπολέμηση της ανεργίας και της παιδικής φτώχειας», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Eurostat: Στο 4,9% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2025 – Ισχυρή δημοσιονομική επίδοση

Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2025 ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η Eurostat.