Διήμερο ράλι ανόδου στις τιμές των ελληνικών ομολόγων

2 λεπτά ανάγνωση
13 Νοεμβρίου 2015

Διήμερο ράλι ανόδου κατεγράφη χθές και σήμερα στις τιμές των ελληνικών ομολόγων μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι «ότι τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, εάν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις». 

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 7,12% από 7,61% την περασμένη Δευτέρα. Ανάλογη εικόνα με άνοδο τιμών και πτώση αποδόσεων σημειώθηκε και για τις άλλες δύο κρατικές εκδόσεις χρέους.
 
Πιο συγκεκριμένα το 5ετές ελληνικό έχει σημερινή τιμή στα 94,35 λεπτά από 92 λεπτά που είχε αποτιμηθεί τη Δευτέρα και απόδοση στο 6,63% από 7,45% στην έναρξη της εβδομάδας. Σήμερα το 3ετές κρατικό ομόλογο αποτιμάται στα 95,75 λεπτά του ευρώ από  93,60 λεπτά στην αρχή της εβδομάδας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

FED: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι τα επιτόκια – Τί περιμένουν οι αγορές

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται τα επιτόκια της Federal Reserve.

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην