DIMAND: Χρηματοδότηση της ALKANOR από την Alpha Bank για την ανάπτυξη κτιρίου μεικτών χρήσεων στην Ομόνοια

2 λεπτά ανάγνωση
11 Ιουνίου 2024

Στην υπογραφή σύμβασης για την έκδοση ενός μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου έως €28 εκατ. με την Alpha Bank προχώρησε η ALKANOR, 100% θυγατρική του Ομίλου DIMAND, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του ακινήτου που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην μετασκευή τμήματος του Ακινήτου επιφανείας 13.800 τ.μ. περίπου, σε σύγχρονο κτίριο μεικτών χρήσεων (εμπορικά καταστήματα και γραφεία) βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED στο υψηλό επίπεδο GOLD.

Η ALKANOR έχει έρθει σε συμφωνία για την εκμίσθωση του συνόλου του ακινήτου στον Όμιλο Inditex και τη Δ.Ε.Η., η δε λειτουργία του προγραμματίζεται για το τέλους του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Αμυντικό κλείσιμο με τραπεζικές πιέσεις

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την εβδομάδα με νέα ήπια πτώση. Η αγορά

Η UBS χαρτογραφεί τα trades στις ελληνικές τράπεζες

Η UBS εξετάζει εκ νέου τις ελληνικές συστημικές τράπεζες και δίνει βάρος

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες πίεσαν ξανά τον Γενικό Δείκτη

Οι τράπεζες έκοψαν ξανά τη φόρα του Χρηματιστηρίου, ενώ κράτησε με δυσκολία