Διορθωτικά το ΧΑ

4 λεπτά ανάγνωση
9 Ιανουαρίου 2017

Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ενθυλάκωση μέρους των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας χωρίς όμως να απειλούν τα πρόσφατα κατακτηθέντα υψηλά 52 εβδομάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 559,33 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,15%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,11 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 58,49 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,99%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Βιοχαλκο (+5,07%), της Λάμδα (+3,84%) και της Σαράντης (+2,56%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-2,74%), της Τιτάν (-1,56%) και της Alpha Bank (-1,51%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Ακίνητης Περιουσίας (+2,44%) και Τροφίμων και Ποτών (+1,39%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Προσωπικών και Οικιακών Προϊόντων (-1,74%) και Τραπεζών (-1,15%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (16,7 εκατ. τεμάχια) και Κύπρου (15,8 εκατ. τεμάχια). Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (6,5 εκατ. ευρώ) και ΟΤΕ (5,8 εκατ. ευρώ).

Ανοδικά κινήθηκαν 60 μετοχές, 48 πτωτικά και 142 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Παΐρης +29,63%, ΕΛΓΕΚΑ +9,92% και Ίλυδα +9,90%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ρέβοϊλ -11,83%, Λεβεντέρης (Κ) -10% και FG Europe -10%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Sell off στις τράπεζες και «βουτιά» κάτω από τις 2.250 μονάδες

Σε έντονα αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ρεκόρ 18ετίας για τις εισηγμένες: Κέρδη €12,1 δισ. και μερίσματα €6,1 δισ. στο Χρηματιστήριο

Σε μια από τις ισχυρότερες χρήσεις της τελευταίας 20ετίας εισήλθε το Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι – Ξεχωρίζουν οι τράπεζες

Σε φάση επιλεκτικών κινήσεων και ήπιας κατοχύρωσης κερδών κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο