ΔΝΤ: Δάνειο $50 δισ. στην Αργεντινή

2 λεπτά ανάγνωση
21 Ιουνίου 2018

Το ΔΝΤ ενέκρινε χθες δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων στην Αργεντινή και το αίτημα του Μπουένος Αϊρες για άμεση εκταμίευση των 15 δισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μάκρι προτίθεται να χρησιμοποιήσει το μισό από το ποσό αυτό, τα 7,5 δισ. δολάρια, για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της χώρας.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει αφήσει, άλλωστε, ανοικτό το ενδεχόμενο να καταφύγει στα υπόλοιπα 7,5 δισ. δολάρια για να στηρίξει το νόμισμα της χώρας. Το πέσο έχει κυριολεκτικά κατρακυλήσει χάνοντας το 32% της αξίας του από τις αρχές του έτους. Η υποχώρησή του όχι μόνον δεν ανακόπηκε τον Μάιο, όταν η χώρα προσέφυγε ξανά στην αρωγή του ΔΝΤ, αλλά έχει σημειώσει τη χειρότερη πορεία ανάμεσα σε όλα τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.