ΔΝΤ: Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν περιθώριο για χαλαρή νομισματική πολιτική

3 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2021

Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν τον χώρο για να διατηρήσουν χαλαρή τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια χαμηλά, ανέφερε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Η Gita Gopinach, επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη χρηματοδότηση για εμβόλια και άλλα εργαλεία κατά της πανδημίας:

“Τώρα βρισκόμαστε στη φάση όπου οι χώρες ανά τον κόσμο απλώς δεν έχουν το περιθώριο να διατηρήσουν πολύ χαλαρή τη νομισματική πολιτική, και να κρατήσουν τα επιτόκια εξαιρετικά χαμηλά. Βλέπουμε πληθωριστικές πιέσεις να δημιουργούνται ανά τον κόσμο”, δήλωσε.

“Σκεφτείτε τώρα μια κατάσταση όπου θα μπορούσε η πανδημία να διαρκέσει περισσότερο, να υπάρχουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προβλήματα στον εφοδιασμό, στοιχεία που αυξάνουν τις πληθωριστικές πιέσεις, και να έχουμε και τον πραγματικό κίνδυνο για κάτι που έχουμε αποφύγει μέχρι στιγμής, που είναι οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό”, πρόσθεσε η Gopinath.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις