Ντομπρόβσκις: Πέταξε το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση για την υπέρμετρη φορολόγηση

2 λεπτά ανάγνωση
18 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις πέταξε το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση για την υπέρμετρη φορολόγηση ως κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Λέει μάλιστα ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων.

Αποφεύγει να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν, προσθέτοντας πάντως ότι πολλά από αυτά αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσακαλώτου ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, έκανε λόγο για πρώιμη συζήτηση, καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.