Ε. Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

4 λεπτά ανάγνωση
3 Αυγούστου 2016

Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα στοιχεία για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουν οριστικοποιηθεί στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του χρέους.

Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που κυρώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την κεφαλαιαγορά, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ρώτησε τον υπουργό αν ισχύει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. «Σαφώς», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το νέο μεσοπρόθεσμο είναι για το τέλος του έτους και εξαρτάται από τον καθορισμό των πλεονασμάτων που είναι υπό διαπραγμάτευση. «Είναι θέμα διαπραγμάτευσης πώς θα χειριστούμε το θέμα. Κανονικά είναι για το τέλος του χρόνου που θα ξέρουμε αν έχει καλυφθεί το ΔΝΤ ή αν θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους και άλλα μέτρα για το χρέος», είπε, σημειώνοντας πως «επειδή έχουμε ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος ακόμη συζητάμε τους αριθμούς».

Για το συμπληρωματικό μνημόνιο ο ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι «το ψηφίσαμε στις 22 Μαΐου, ήταν μέρος του πολυνομοσχεδίου. Είναι στον δημόσιο χώρο» και επομένως δεν υπάρχει θέμα δημοσιοποίησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαξίμου: Σχέδιο επανεκκίνησης μετά τη συμφωνία με Μακρόν

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί άμεση πολιτική επανεκκίνηση.

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Α. Πορτοσάλτε: «Δεν άκουσα κουβέντα από αυτούς που κλαψουρίζουν για τους οφειλέτες»

Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζει τα νέα μέτρα Μητσοτάκη.